Florida

Znate li šta je ''Projekat Feniks''? Ovo jezivo proročanstvo se ostvaruje, upravo sada

  • 09.10.2024. 13:19

Simulacija koja je napravljena 2020. godine i koja je trebalo da pripremi Tampu za razorni uragan kategorije 5, pokazala se jezivo sličnom putanji kojom se uragan Milton danas približava Floridi.

Riječ je o "Projektu Feniks" u kom su kombinovani simulirani vremenski izvještaji i arhivirani video-snimci drugih uragana, s ciljem da se ukaže na opasnost od mogućeg direktnog udara uragana kategorije 5 na to područje.

Sprema se novi haos: ''Poginućete ako ostanete!''

Sprema se novi haos: ''Poginućete ako ostanete!''

Tadašnja simulacija pretpostavljala je da će uragan pogoditi Tampu, u najgorem mogućem scenariju, s vjetrovima brzine od 260 kilometara na čas i udarima do 320 kilometara na čas. 

Iako je uragan "Feniks" bio izmišljen, upozorenja su ove sedmice poprimila proročanski značaj jer se Tampi približava noćna mora u obliku vrlo stvarnog uragana Milton, piše Dejli Mejl, a prenosi Index.


"Projekat Feniks" predviđao je da će uragan kategorije 5 u Tampi prouzrokovati više od 160 smrtnih slučajeva. Istovremeno će nestati 30.000 ljudi, a 300.000 stanovnika će tražiti sklonište. Simunalica je predvidjela da će uragan izazvati 200 milijardi dolara štete na zgradama, a narator u video koji je objavljen kaže: "Pustošenje u regionu gotovo je nezamislivo."

Ispovijest čovjeka kojeg je od poplave spasio dječak: Supruga mi je poginula, a kćerka preživjela

Ispovijest čovjeka kojeg je od poplave spasio dječak: Supruga mi je poginula, a kćerka preživjela

Scene korišćene u simulaciji prikazuju gradsko središte pod vodom, sa automobilima i krhotinama koje plutaju okolo. Svi mostovi su odsječeni olujnim talasom, za koji se kaže da je na nekim mjestima visok i do sedam metara.

Simulacija takođe pokazuje kako je medicinsko osoblje zarobljeno na trećem spratu Opšte bolnice Tampa. "Sankt Petersburg je sada zapravo ostrvo ", kaže spiker dok snimci prikazuju kako vjetar kida krovove kuća.

Hrvatska glumica se javila sa Floride: ''Uragan Milton je jeziv''

Hrvatska glumica se javila sa Floride: ''Uragan Milton je jeziv''

Simulacija završava tako što se prikazuje sljedeća sedmica, a vidi se sav obim razaranja koje je za sobom ostavila oluja: uništene plaže, bolnica i većina poslovnih objekata i domova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.