Култна серија

Нађена избрисана сцена из “Бољег живота”: Гледаоци су могли да је виде 1988. и никада више

  • Извор: Агенције
  • 20.09.2024. 21:14

Серија “Бољи живот” по много чему је култна. Осим што у њој можете видјети плејаду најбољих глумаца крајем ‘80-их година прошлог вијека, ријеч је и о једној од најрепризиранијих серија која, свеједно, сваки пут привуче велики број гледалаца.

По броју епизода (82, плус филм, плус новогодишњи специјал), “Бољи живот” је најдужа југословенска серија. Први циклус/сезона имао је 47, док је други почео истоименим филмом који је пратило још 35 епизода.

С друге стране, премонтиравање “Бољег живота” једна је од највећих мистерија везаних за ову серију, преноси Историјски Забавник.

Наиме, након првог емитовања 1987/88. читав циклус је поново монтиран тако да је промијењена шпица, а неке сцене избачене и више нису емитоване.

Драгутин и његов син Томислав погинули код Венеције

Драгутин и његов син Томислав погинули код Венеције

Шта је све тада нестало или је скраћено, није познато. Наводно, било је чак 55 епизода!

Након поновне монтаже, први серијал је стао у 47 епизода, па је извјесно да је много тога избачено, а “страдали” су и поједини ликови, попут Бранковићеве супруге Луце коју је тумачила Мелита Бихали.

Зашто је ово урађено, никада није разјашњено. РТС се није званично огласио, а вјерује се да оригинални запис не постоји у архиви националне телевизије.

Понеку од оригиналних сцена евентуално је могуће пронаћи код гледалаца који су снимали прво емитовање на ВХС касете.


Недавно је на Јутјуб каналу “ВХС доктор” објављена сцена из посљедње епизоде првог циклуса, у којој се види шта је на крају било с популарним Терминатором.

Наиме, он је дошао у стан код бивше супруге Лелице и затекао непознатог мушкарца како ужива у пријатном поподневу с њом.

Убрзо, између њих двоје се развио непријатан разговор.

Иначе, професора математике Душана Марковића - Терминатора тумачио је Воја Брајовић, док је његову супругу, коју је варао с Емилијом Попадић (Светлана Бојковић) играла Љиљана Лашић.

Подсјећамо, прије неколико година се појавила сцена са Чкаљом и Горицом Поповић.

Она је чинила дио 22. епизоде, а приказује посјету секретарице Даре Бранковићу и његовој дјеци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: