Александар Срдановић

Предсједник театра из Бијелог Поља: Обустављен је сваки пројект у којем је Касумовић учествовао

  • Извор: Аваз
  • 24.09.2024. 13:51

Александар Срдановић, предсједник новооснованог ОМО театра из Бијелог Поља, рекао је да ће бити обустављен сваки пројект у којем је учествовао глумац Моамер Касумовић, осуђен на годину затвора због блудничења над дјечаком.

Касумовић је иначе из Бијелог Поља, у који је отишао након што се сазнало за ову пресуду.

Срдановић је за „Дневни аваз“ рекао да није било могуће наслутити такво нешто.

„Касумовић је сарађивао с многим институцијама културе у Црној Гори и ван Црне Горе, тако да не вјерујем да је било ко од њих, а ми сигурно не, наслутио да се нешто овакво дешавало, односно да нешто овакво може изаћи у јавност“, истакао је Срдановић.

Након што је открио шта се десило био је шокиран.

Касумовић након блудничења над малољетником напустио Сарајево!

Касумовић након блудничења над малољетником напустио Сарајево!

„Разлог је то да претходно ништа слично нисмо мислили да може да постоји као могућност и то стање шока је нешто што још увијек није прошло. Тако да изненађени смо и онда послије шока слиједи она људска реакција да увијек морате осудити сва та дешавања која су овдје експлицитно описана, медијски пропраћена и које је Тужилаштво КС изнијело као своју званичну изјаву“, рекао је Срдановић за "Аваз".

Упитан је да ли су се јавили Касумовићу да саопште да су прекинули сарадњу с њим, на шта је он одговорио негативно.

„Не, није нико од чланова овог театра контактирао са Касумовићем. Прекинули смо све сарадње што значи да ће бити обустављен сваки пројект у којем је он учествовао. Тај пројект више неће постојати, а и сам је театар тек био на свом почетку, па вјероватно ће бити и расформиран. Тако да су то посљедице овог дешавања и сазнања о томе што се се дешавало неких ранијих година у БиХ, тачније у Сарајеву“, нагласио је Срдановић.

Омладински Филм Фестивал Сарајево оштро о Касумовићу: ''Гади нам се…

Омладински Филм Фестивал Сарајево оштро о Касумовићу: ''Гади нам се…"

Упитан зашто се није то раније појавило у јавности, он је одговорио:

„То је шири друштвени контекст, и ја не бих превише улазио у то. Живимо у неким претполитичким друштвима, мислим да је једнак амбијент у БиХ као и у Црној Гори. Имам искуства из Црне Горе, а видим да је то слично у БиХ. И плаћамо цех томе што смо такви какви јесмо. Имали смо некаквих афера, испада да је ова ствар заташкана, а имамо неке које нису стизале ни до судова“, закључио је.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.