Београдски сајам

У Београду почиње Сајам књига: ''Ријеч је слободна''

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2024. 08:23

На Београдском сајму данас почиње 67. Међународни београдски сајам књига.

Књижевна манифестација од највећег угледа у овом дијелу Европе, ове године, одржава се под слоганом "Ријеч је слободна“, уз учешће више од 400 излагача из земље и иностранства. Земља почасни гост је Куба.

Сајам књига отвориће пјесникиња Милена Марковић. 

Директорка Београдског сајма Данка Селић истакла је уочи Сајма књига да је то најзначајнија и најпосјећенија манифестација која се одржава у земљи и региону.

Ђоковић и Надал у посљедњој ривалској епизоди

Ђоковић и Надал у посљедњој ривалској епизоди

"На овогодишњем Сајму књига представиће се 418 директних излагача из земље и иностранства“, нагласила је Селићева.

У оквиру гостовања на овогодишњем Сајму, Куба ће представити своју традицију и културну разноврсност кроз дјела научника, писаца, пјесника и умјетника.

Уредник програма Сајма књига Сања Милић истакла је да ће у име Кубе говорити пјесник Мигел Барнет, а у име Србије књижевница Милена Марковић.

Програми за дјецу биће одржани у сали "Јован Јовановић Змај“, а биће представљена програмска цјелина под називом Сумњиво лице по комедији Бранислава Нушића.

Кроз програмске цјелине биће представљена издања и садржаји, а програм обухвата и различите трибине. "Породични дани“ најављени су за 21. и 22. октобар.

Драма уочи званичне кампање: Напад на сједиште странке и канцеларију премијера

Драма уочи званичне кампање: Напад на сједиште странке и канцеларију премијера

Гости овогодишњег Сајма књига су словеначка антрополошкиња Наташа Рогеља, енглески новинар и писац Тони Парсонс и награђивани преводилац и писац Давид Унгер.

Награде су дугогодишња традиција Сајма књига па ће се и овог пута бирати издавач године, дјечја књига године, добитник специјалног признања за издавача, књигу или стрип...

Осим Сајма књига, у исто вријеме, од 19. до 27. октобра, под слоганом "Образована Србија, успјешна Србија“ биће одржан и 53. Сајам образовања и наставних средстава под покровитељством Министарства просвете.

СПЦ обиљежава Светог Тому: Слави се и као еснафска слава

СПЦ обиљежава Светог Тому: Слави се и као еснафска слава

У оквиру овог сајма биће обухваћени сви сегменти образовног система као што су формално и неформално образовање, професионална оријентација, предузетништво, едукација и друго.

Разноврстан пратећи програм обухвата и "Школски дан“, који ће бити одржан 24. октобра. Намијењен је организованим посјетама ученика, наставника, студената и професора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)