Врућина је неиздржива, зној лије са вас и све о чему маштате је флаша хладног пива? Проблем настаје ако сте отишли са друштвом у природу, а немате ручни замрзивач.
Нема потребе да паничите, природа је ту да нам помогне да ријешимо овај проблем.
Иако вам то можда звучи чудно, физика ће одрадити сав посао.
Откривано вам сјајан начин како да за 5 минута, и то на сунцу и без замрзивача, охладите пиво.
Све што треба да урадите је да флашу пива (може и лименка), обмотате кухињским убрусом или крпом, преко које добро налијете воду, и то је све, оставите природу да одради своје, преноси Крстарица.
Принцип је прост
Сунчеви зраци доводе до испаравања воде из крпе, вода са собом одвлачи топлоту из крпе, а пиво почиње да се хлади.
И што је сунце јаче, бољи је ефекат хлађења.
Најидеалније је да успут пирка и вјетрић који ће додатно охладити пиће. Исти принцип можете да употребите и за сокове у пластичним флашама, а добра варијанта је и хлађење у мокрој чарапи коју окачите на дрво.
Закопавање је такође један од опробаних метода за хлађење
Изаберите добро мјесто. Оптимално мјесто је у хладовини поред воде, на примјер ријеке или језера, што влажније земљиште – то боље. Уколико нисте близу воде потрудите се да наквасите земљу довољно да у њу смјестите флаше.
Ископајте довољно велику рупу у коју може да стане гајба пива и затрпајте је до поклопаца.