Иако се тешко опраштамо од топлих, љетних дана, сигурно је да већ полако заврћемо рукаве за омиљени период - припрему зимнице.
Један од обавезних специјалитета зацрвени полице у многим домовима, а у питању је ајвар.
Међутим, припрема овог традиционалног специјалитета има и један врло досадан дио, тачније, само љуштење печених паприка. То умије да потраје и веома је "пипаво", али постоји много једноставнији начин на који то можете учинити.
Наиме, ако припремате ајвар од печених паприка, припремите најлон-кесу.
Када паприке буду спремне да се скину са вреле плоче, убаците их у кесу и сачекајте да се готово саме ољуште због паре која ће се створити када затворите кесу.
Држите их око 10 минута, што је довољно да кора омекша и учини вам овај процес много лакшим и љепшим, пише Она.рс.