Зимница никад брже готова

Најбољи и најлакши начин да ољуштите паприке

  • Извор: Она
  • 17.09.2024. 21:43

Иако се тешко опраштамо од топлих, љетних дана, сигурно је да већ полако заврћемо рукаве за омиљени период - припрему зимнице.

Један од обавезних специјалитета зацрвени полице у многим домовима, а у питању је ајвар.

Међутим, припрема овог традиционалног специјалитета има и један врло досадан дио, тачније, само љуштење печених паприка. То умије да потраје и веома је "пипаво", али постоји много једноставнији начин на који то можете учинити.

Како препознати лажни мед

Како препознати лажни мед

Наиме, ако припремате ајвар од печених паприка, припремите најлон-кесу. 

Када паприке буду спремне да се скину са вреле плоче, убаците их у кесу и сачекајте да се готово саме ољуште због паре која ће се створити када затворите кесу.

Држите их око 10 минута, што је довољно да кора омекша и учини вам овај процес много лакшим и љепшим, пише Она.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: