Бијели лук је основни састојак у многим кухињама, а свему додаје укус, од супа и јела од тјестенина до умака и прелива.
Међутим, начин на који га чувате могао би утицати на његов укус, а истраживање Универзитета Корнел сугерише да чување свјежег бијелог лука у фрижидеру није добра идеја.
Иако је укус једина ствар на коју утиче у овом случају, чување бијелог лука у фрижидеру може бити опасно. Истраживачи су открили узнемирујуће податке који стоје иза складиштења бијелог лука у фрижидеру.
Главице бијелог лука су ниске киселости, што их чини склоним "Клостридиум ботулинум", познатијем као кривац за ботулизам.
Што се тиче идеалних услова складиштења за бијели лук, истраживања показују да луковице бијелог лука треба чувати на температурама од око 15,5 до 18 степени, даље од директне сунчеве свјетлости и у прозрачним посудама као што су папирне кесе, мрежасте посуде или жичане корпе.