Наставља се са радовима

Купусиште - необезбијеђено градилиште, грађани забринути

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 19:12

Не смета бањалучкој градској управи ни то што се неколико дјеце провриједило на необезбијеђеном градилишту - они настављају са радовима на Купусшту.

Иако је ријеч о правом правцатом градилишту, грађани и даље пролазе несметано поред машина, камиона и грађевинског материјала. Међу њима и дјеца, махом школарци. Управо на то су упозоравали у Одбору за заштиту парка. Кажу да су се због тога десило неколико инцидената, међу којима и онај недавни када се дијете повриједило приликом пада са једне од конструкција слова у парку. 

"Једно дијете пало, угрувало се, друго дијете изгребано, треће још на почетку радова се повриједило, пало, напрсла кост. Ово је једно лудило на које немам коментар", рекао је Миљан Пуповић из Бањалуке.

Шобот: Вратићемо Купусиште у првобитно стање

Шобот: Вратићемо Купусиште у првобитно стање

Пуповић каже да су га управо због његових ставова пријавили полицији. На поступање припадника МУП-а Српске, полицијске станице Центар 1 има само ријечи хвале, каже да су били максимално коректни. Оно што није коректно јесте да се разним притисцима на грађане који критикују поступање Градске управе, настоји скренути пажња са правог проблема. 

"Ја претпостављам да је нека политичка игра. Ја стално наглашавам да немам везе са политиком и да сам на страни народа. Ко је узео новац од ових слова? Ово је уложено 300 хиљада марака, слово кошта 10 хиљада, па израчунајте. Гдје је тај новац  нестао? Уложен у парк? Ово нема везе па и лаик види да овдје нема 300 хиљада марака", додаје Пуповић.

Дијете повријеђено у Купусишту, град да обустави радове

Дијете повријеђено у Купусишту, град да обустави радове

А из Одбора за заштиту парка Купусиште кажу да од Градске управе и градоначелниковог кабинета досад нису добили никакав конкретан одговор. Све се ради на брзину и по свему судећи без потребних дозвола, а подсјећају како је на почетку свог мандата

"На почетку свог мандата градоначелник је тражио да се сви билборди скину који немају грађевинску дозволу, а сада крши те своје постулате. Градио без грађевинске дозволе, онда говори како им грађевинска дозвола не треба. Они су говорили о гуменој површини некој, ње још нема наставља се бетонирање. Дјеца се пењу, падају, поломило се једно слово, неко је могао да страда, питање је само дана када ће неко од дјеце поново да падне, да разбије главу", рекао је Дарио Адамов из Одбора за заштиту парка Купусиште.

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Грађани напомињу да су тражили да буду једна од заинтересованих страна приликом издавања грађевинске дозволе, на шта град није пристао. Управо због таквих пропуста, остаје захтјев да се радови прекину и да се парк врати у првобитно стање.

Међутим, и то је немогуће, јер како су нам рекли други грађани који овдје живе годинама, неколико стабала је порушено преко ноћи, а коријење је ишчупано и затрпано, а све како би се направило мјеста спорним словима.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм