Одбор за заштиту парка

Дијете повријеђено у Купусишту, град да обустави радове

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2024. 15:26

Одбор за заштиту парка Купусиште изразио је незадовољство због инцидента у овом парку у Бањалуци када је дијете повријеђено током игре на инсталираним скулптурама у необезбијеђеном простору и позвао Градску управу и надлежне органе да обуставе извођење грађевинских радова на тој локацији.

Из овог одбора је саопштено да се незгода догодила јуче послије подне и да је том приликом оштећено једно од слова, након чега је један од чланова Одбора приведен у Полицијску станицу Центар Бањалука, гдје је задржан током ноћи и данас прије подне.

"Одбор за заштиту парка Купусиште изражава жаљење због овог инцидента и подсјећа да је Градској управи Бањалука у више наврата предочено незадовољство грађана због свих неправилности у вези са овим пројектом, те је упозоравано на могуће посљедице по безбједност дјеце", наводи се у саопштењу.

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

У саопштењу се подсјећа да је 12. септембра одржан збор грађана мјесне заједнице Центар Један на којем су једногласно изгласане одлуке и упућене Градској управи и Скупштини града о томе да буде забрањена градња чврстих објеката, да инсталације из парка морају бити измјештене на адекватну локацију, те да парк буде враћен у првобитно стање.

Бањалучани забринути због ''Купусишта'': ''Само је питање времена када ће неко да настрада''

Бањалучани забринути због ''Купусишта'': ''Само је питање времена када ће неко да настрада''

"Одбор за заштиту парка Купусиште званично се обратио свим релевантним институцијама у вези са пропустима приликом извођења грађевинских радова: Републичком инспекторату, Комуналној полицији, Одјељењу за комуналне послове Градске управе, Омбудсману за дјецу и Министарству просвјете и културе Српске, којима је пренесена забринутост за безбједност дјеце, скренута пажња на бројне неправилности које прате овај `пројекат` од почетка. Представници ових институција позвани су да посјете ову локацију и увјере се у основаност свих навода", наводи се у саопштењу.

Због слова завршио ”иза решетака”!

Због слова завршио ”иза решетака”!

Имајући у виду све горе наведено, чланови Одбора за заштиту парка Купусиште поново позивају надлежне да реагују и без одгађања зауставе радове и прописно забране приступ узурпираној јавној површини.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    'Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести