Купусиште

Због слова завршио ”иза решетака”!

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2024. 12:37

Миљан Пуповић, бивши кошаркаш који се отворено противи бетонизацији парка Купусиште, ухапшен је синоћ због сумње да је оштетио слово у "Ћириличном парку", наводно револтиран падом дјетета!

Након хапшења Пуповићу је, по налогу Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, одређено задржавање. Ноћ је провео у полицији и још није пуштен на слободу.

Данко Митровић, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, рекао је за АТВ да је од стране полиције синоћ око 21 часова обавијештен да је Миљан Пуповић у парку "Купусиште" разбио слова и да је лишен слободе.

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

"Процијенио сам да се у тој ситуацији ради о кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари на штету Града Бањалука. Наложио сам полицији да предузму све истражне мјере и радње ради документовања тог кривичног дјела", рекао је Митровић.

Он појашњава да се не ради о тешком кривичном дјелу, те да због тога није било потребе да лично излази на увиђај. На питање да ли је Пуповићу одређено 24 часовно задржавање и да ли ће бити спроведен у тужилаштво на саслушање Митровић одговара:

"Лице је лишено слободе и за све остале информације обратите се МУП-у Републике Српске", рекао је Митровић.

На питање да ли је пад дјетета био мотив за оштећење слова, Митровић каже да те информације није добио.

"Немам информације у вези са догађајем који је претходио оштећењу, али пад дјетета са слова није кривично дјело и тужилац се о томе не обавијештава", рекао је Митровић.

Бањалучани забринути због ''Купусишта'': ''Само је питање времена када ће неко да настрада''

Бањалучани забринути због ''Купусишта'': ''Само је питање времена када ће неко да настрада''

Подсјетимо, управо је Пуповић био један од грађана који су упозоравали на безбједност дјеце у парку, те су тражили да се то мјесто адекватно обезбједи јер су се дјеца, која станују у околини, играла у близини радних машина, те се пењала на слова.

На захтјев станара око слова и ”градилишта” је постављена црвена трака, а онда је дошло до несреће са дјететом. Пуповићеви познаници кажу да је он јуче цијели дан, заједно с другим родитељима, скидао дјецу са слова, да би на крају био ухапшен и третиран попут криминалца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)