Филип Ћирић

Познати српски шеф открива тајну савршене купус салате

  • Извор: Она
  • 25.03.2025. 13:23

У свијету кулинарства, понекад и најједноставнији задаци могу бити обиљежени грешкама, а један од таквих случајева је спремање купус салате, гдје врло често гријешимо у редослиједу додавања зачина. Овај мали, али значајан детаљ може направити разлику између обичне и савршене салате.

Филип Ћирић, мастер шеф и познати српски кувар, на свом Инстаграм налогу подијелио је савјете који ће вам помоћи да купус салата буде савршено зачињена сваки пут. Према његовим ријечима, редослијед у којем додајемо зачине није случајан и врло је битан за постизање најбољег укуса.

Потукли се робијаши: Један тешко повријеђен

Потукли се робијаши: Један тешко повријеђен

Први корак је додавање соли. Со треба да буде прва јер је важно да дође до самог купуса. Уколико прво ставите уље или киселину, со би остала у течности, тј. дресингу, и не би могла да упије довољно окуса. Због тога, со треба да буде основни зачин који директно додирује купус.

Други корак је уље. Уље има посебну улогу јер помаже да киселине (сирће или лимунов сок) буду савршено апсорбоване. Без уља, киселина би била превише доминантна, а салата би изгубила баланс између укуса. Важно је напоменути да не треба користити јако уље, попут хладно цијеђеног маслиновог, јер може да засјени све остале укусе.

Које су здравствене посљедице употребе осиромашеног уранијума

Које су здравствене посљедице употребе осиромашеног уранијума

Посљедњи корак је додавање киселине - било да је то сирће или лимунов сок. Киселина је неопходна за завршни шмек, али њен редослијед у зачињавању је кључан. Ако је ставимо превише рано, она би могла да пробије мембрану купуса, што би дало превише киселости, док уље не би могло да је неутрализује.

Приведене супруга и кћерка власника дискотеке у Кочанима

Приведене супруга и кћерка власника дискотеке у Кочанима

И не заборавите, сваки пут обавезно промијешајте салату након сваког додавања зачина - прво со, па уље, затим киселину. И, још једна важна напомена, избјегавајте јаке киселине и уља, како би салата задржала своју деликатност и савршен укус.

Пратећи ове кораке, ваша купус салата ће бити укусна и савршено зачињена, са свим укусима у савршеном балансу!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.