Једноставан трик

Спречити кварење шампињона

  • 14.02.2025. 16:00

Печурке су укусна и разноврсна намирница која се може додати у тјестенине, салате или користити у рижоту. Међутим, често се дешава да их заборавимо у фрижидеру. Ако желите да продужите свјежину печурака, ево неколико корисних савјета за њихово правилно складиштење како бисте их дуже користили у омиљеним јелима.

Елиот Веб, оснивач Урбан Фарм-Ит и аутор књиге Узгајање гљива код куће, препоручује једноставан трик.

– Поставите цијеле, неопране печурке у смеђу папирну кесу и згужвајте горњи дио да бисте затворили. Папир упија вишак влаге и спречава стварање слузи – објаснио је Елиот.

Ослободите се пластичне амбалаже

Ако немате папирну кесу, печурке можете умотати у папирне убрус и ставити у чинију, па у фрижидер. Ова метода такође смањује акумулацију влаге и помаже у очувању свежине. Веб такође упозорава на пластику.

Како препознати покварен кисели купус

Како препознати покварен кисели купус

– Пластична амбалажа задржава влагу, што убрзава кварење печурака. Ако су печурке у пластичној амбалажи, одмах их пребаците у папирну кесу или умотајте у папирне убрусе – рекао је он, преноси Крстарица.

За најбоље резултате, важно је користити печурке на вријеме. Цијеле печурке могу да трају и до нед‌јељу дана ако се правилно чувају, док нарезане печурке треба да се конзумирају у року од три дана.

– Складиштење је важно, али печурке је најбоље јести свјеже – закључује Елиот, пише Exspress.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савјети (Р)

    ' Ловачки савјети (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

    ' Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.