Увијек је корисно знати одређене кухињске трикове који ће нам помоћи у кувању. Ево једног трика за лаку припрему пиринча.
Наиме, приликом кувања често постаје љепљив и превише мек, због чега не може да задржи текстуру.
За савршено припремљен пиринач, однос воде и пиринча треба да буде три према један, што подразумијева да на једну шољу пиринча треба да сипате три шоље воде.
Такође, веома ефикасан трик подијелила је и Јелена Коцмановић, познатија на Инстаграму под именом Наш дан сваки дан, која је с годинама стекла велико кулинарско искуство.
Она је открила који састојак је неопходан како би пиринач био савршено скуван, које год јело да правите.
– Уколико приликом кувања пиринча додате неколико капи лимуновог сока, пиринач се неће лијепити и биће растресит – каже она.
Стога, ако вам пиринач до сада никако није успијевао или ако сте почетник у кувању, следећи пут искористите овај трик и будите сигурни да ће добро испасти.