Познато је да жене муку муче са метаболизмом како пређу тридесет година. Стога је веома битно шта једете и на који начин живите. Брза храна и слаткиши не долазе у обзир, уколико желите здраво и витко тијело.
Доручак је најважнији, али само онда када осјетите глад, а не чим отворите очи.
Вода се пије ујутру много („јутарње туширање изнутра“) и то најмање 4 чаше млаке воде прије доручка.
Избјегавајте кафу, а потпуно избаците газиране и вјештачке сокове. Чак и природни, воћни сокови нису пожељни, боље је да поједете цијелу воћку.
Воће се једе прије подне, никако послије подне и најбоља је опција за подневну ужину.
Доносимо вам три врсте доручка које је пожељно да једете послије тридесете године:
Каша
Било да је то овсена каша од цијелих зрна (никако инстант) или каша од хељдиног брашна, или једноставно палента. Међутим, најбоља је опција да скувате жито и да му додате мало меда и цимета, шаку ораха.
Овај доручак ће побољшати варење, избацити токсине из тијела, а тијело напунити гвожђем и витамином Б.
Кувана јаја
2 кувана јаја са кришком младог сира и шнитом интегралног хљеба је веома пожељан и здрав доручак. Јаја ће тијело напунити гвожђем, а при томе ће се брзо и ефикасно разградити у тијелу.
Супа од костију
Можда не можете да замислите да доручкујете супу, али покушајте. Ова супа је веома ефикасна и здрава за тијело: осим што обнавља хрскавицу, она је и ваша дневна доза колагена. Боље дјелује на тијело од свих крема за боре које све ми богато мажемо на лице.
Ако доручкујете супу, примјетићете да ћете имати потребу да се испразните, одмах послије доручка и сматрајте да сте тиме из тијела избацили све токсине.
Поред исхране, веома је битно да се крећете. Да бисте биле здраве, сваки дан треба да пјешачите 6 километара, а да бисте биле витке 10 километара. Шетња је најздравији и најприроднији вид вјежбе, јер не штети кољенима и зглобовима, а побољшава здравље.
Будите здраве, слушајте своје тијело и пазите како се опходите према њему.