Пошле је много времена откако је пјевачица Лепа Брена (63) водила борбу са вишком килограма. Но, и даље се о томе прича, јер многе занима како је успјела да дотјера линију.
Смршала је 17 килограма за шест мјесеци. Kада је након дијете стала на сцену, била је то нека нова Лепа Брена и баш таква је дошла до музичког трона.
Бренину протеинску дијету детаљно је анализирала нутрициониста-дијететичар Јована Срејић Ферлуга која је за вас саставила петодневни јеловник.
ДАН 1
Доручак: Кајгана са паприком и печуркама.
Потребно је: Двоје јаја, половина шоље печурака, половина шоље паприке, 20 грама изренданог сира, 1,5 супене кашике маслиновог уља, 50 грама младог сира, со и бибер по укусу.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 200 грама грилованог меса, свјежа салата од поврћа по избору.
Вечера: Туна салата са сусамом.
Дресинг: Једна кашика уља, 1 кашика сирћета/лимуновог сока, 1 кашика печеног сусама, 1 шоља јогурта.
ДАН 2
Доручак: Салата и 2 кувана јајета. За салату је потребно: 1 шоља купуса, половина шоље шаргарепе, половина шоље цвекле, 1 супена кашика уља.
Вечера: Витаминска салата са коцкицама меса.
Потребно је: Једна шоља ренданог зеленог купуса, 1 шоља ренданог црвеног купуса, половина шоље рендане шаргарепе, половина шоље рендане цвекле, половина шоље рендане јабуке, 1 кашика маслиновог уља, лимунов сок умјесто сирћета, хималајска со, 100 грама грилованог пилећег бијелог меса.
ДАН 3
Доручак: Омлет са броколијем и сиром.
Потребно је: Двоје јаја, шоља (70 грама) броколија, 2 супене кашике изренданог сира, 1 кашичица маслиновог уља, со, бибер, 1 шоља јогурта.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 150 грама грилованог бифтека, свјежа салата од поврћа.
Вечера: Медитеранска салата од туњевине.
Потребно је: Једна четвртина зелене салате, 100 грама парадајза, једна четвртина црвеног лука, половина краставца, половина зелене паприке, 20 грама фета сира, 20 грама маслина, половина кашике оригана, половина конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, половина супене кашике уља, 200 мл јогурта.
ДАН 4
Доручак: Омлет и салата.
Потребно је: Двоје јаја, 100 грама поврћа, 1 кашика уља, 1 шоља јогурта/кефира, 1,5 шоља исјецкане зелене салате, половина супене кашике уља, лимунов сок.
Ручак: тањир потажа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата од поврћа.
Вечера: Цезар салата.
Потребно је: Двије шоље исјецкане зелене салата, половина шоље изрендане шаргарепе, половина шоље изрендане цвекле, туњевина (половина конзерве од 160 грама), 30 грама фета сира, 1 кашичица маслиновог уља, лимун умјесто сирћета, хималајска со, шоља јогурта.
ДАН 5
Доручак: Мафини са паприком, печуркама и јајима.
Потребно је: Двоје јаја, половина шоље печурака, једна четвртина шоље црвеног купуса, 20 грама изренданог сира, 1 супена кашика јогурта, половина супене кашике маслиновог уља, со, бибер по укусу, 50 грама младог сира.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 200 грама гриловане рибе, сјвежа салата од поврћа.
Вечера: Витаминска салата са коцкицама меса.