Бројне молбе и апели

До школе у бањалучкој Ади доскора блатом, а данас макадамом

  • Извор: РТРС
  • 22.09.2024. 08:11

Након бројних апела и молби родитеља и руководства подручне Основне школе "Вук Стефановић Караџић", коју тренутно похађа 126 ученика, у бањалучком насељу Ада, градске власти насуле су прилазни макадамски пут. Иако су родитељи на овај безбједносни проблем упозоравали прије почетка школске године, кажу да у Градској управи није било слуха.

Родитељи наглашавају да ово може да представља само привремено рјешење и да очекују асфалтирање ове дионице пута како би дјеца безбједно долазила и одлазила из школе.

Блато, непрегледан прилаз и небезбједна рута. Овако је прије само који дан изгледао пут ка новоизграђеној подручној школи "Вук Стефановић Караџић" смјештеној у бањалучком насељу Ада, објавио је РТРС.

„То су биле баре и локве. Док је суво вријеме, некако и можете да прођете, са првим падавинама, то је катастрофа“, истиче Татјана Вилендечић, директорка ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Ади.

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Дијете пало са слова у бањалучком Купусишту

Данас, ово је макадамски пут, додуше скоро пуних мјесец дана након званичног почетка школске године и више од мјесец бројних молби и апела.

„Било је потребно неколико додатних апела родитеља, школе, Савјета мјесне заједнице, укључивање медија, да би неко из Градске управе рекао, "ми за ову школску годину, након што је почела можемо да наспемо макадамски пут и да ставимо физичке баријере да дјеца не би била угрожена". казао је Марко Аћић, један од родитеља чија дјеца похађају поменуту школу.

Овај макадамски прилазни пут, који су, како кажу родитељи и надлежни у школи, измолили од градске администрације, када се упореди са главном рутом, тренутно је најбезбједнија опција за школарце.

Амиџић: Бањалука се налази у финансијском колапсу, педагози објашњавали саобраћај

Амиџић: Бањалука се налази у финансијском колапсу, педагози објашњавали саобраћај

Нужна саобраћајна сигнализација, како наводе из школе, ни данас није постављена.

„Онај главни прилаз до школе иде испод надвожњака, преко пруге. Када говоримо о страни од новог Борика, а други дио пута који долази од Маријине кривине, ту још није ријешено и мораће се тражити неко рјешење, јер апсолутно није безбједно“, додала је Вилендечићева.

Руководство школе подсјећа да у овој деветогодишњој новоизграђеној школи недостаје фискултурна сала и кабинет за информатику.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)