Бањалука

Скандалозна злоупотреба података: Породице палих бораца и бањалучке стипендисте зову и врбују

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 18:42

Породице погинулих бораца и стипендисти града Бањалука од јуче су жртве злоупотребе њихових података, што су схватили када су са фиксних телефонских бројева добијали позиве.

Нашој редакцији јавили су се чланови породица погинулих бораца и стипендисти града Бањалука, огорчени због начина на који су врбовани да дођу на некаква предавања, за шта им је чак обећана и дневница.

Кажу, циљ тих позива је јасан - врбовање за сигуран глас за кандидата ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића

Позиве су добијали са најмање два фиксна телефонска броја, 051 / 303- 310 и 051 / 981 - 956. Првонаведени број припада бањалучком Удружењу грађана "Перпетуум мобиле институт за развој младих и заједнице", док други број не постоји заведен у именику, ни под правним ни под физичким лицима. Више пута смо покушавали да позовемо број како би сазнали коме припада, али сваки пут је линија била заузета.

Бањалучки пензионери остали без бесплатног превоза: Због дуговања града од 1. октобра плаћају карте

Бањалучки пензионери остали без бесплатног превоза: Због дуговања града од 1. октобра плаћају карте

С обзиром на то да су позиви упућени са бројева цивилних организација, тј. удружења грађана, злоупотреба је самим тим већа и неопходно је поставити питање откуд њима приватни бројеви чланова породица палих бораца и стипендиста.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.