Предсједник Албаније у БиХ

Бегај: Дејтонски споразум основ за одржавање мира

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2024. 15:06

Предсједник Албаније Бајрам Бегај након састанка са члановима Предсједништва БиХ у Сарајеву указао је на важност јачања регионалне сарадње и истакао да је Дејтонски споразум основ за одржавање мира у БиХ.

Бегај је исказао задовољство отварањем преговора за чланство у ЕУ, истакавши да је Албанија спремна да са БиХ дијели своја искуства.

"ЕУ је једина алтернатива за бољи живот наших грађана. Албанија је отворила неколико нових поглавља у преговорима", рекао је Бегај на конференцији за новинаре.

Пијана хтјела да удави рођену сестру, отац спријечио трагедију

Пијана хтјела да удави рођену сестру, отац спријечио трагедију

Он је истакао да Албанија подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ, те да ће наставити с учешћем у мисији ЕУФОР-а "Алтеа".

Бегај је указао и на важност остварења амбасада у Тирани и Сарајеву, додавши да ће се пријатељски односи и сарадња двије земље ојачати.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић изјавио је да је Албанија стратешки савезник и пријатељ БиХ и да је зато важна порука предсједника Бегаја да Албаније чврсто подржава независност, суверенитет и територијални интегритет БиХ.

Бећировић је упутио ријечи захвалности и додао да је Бегај био један од првих предсједника из региона који је исказао спремност да директно помогне БиХ након катастрофалних поплава.

Почела сједница ПДПС: Пред посланицима поврат ПДВ-а за куповину првог стана

Почела сједница ПДПС: Пред посланицима поврат ПДВ-а за куповину првог стана

Он је рекао да је разговарано и о отварању авио-линије Сарајево - Тирана, што би било важно за држављане БиХ и привреднике.

У погледу спољнополитичких приоритета, Бећировић је рекао да су стратешки циљеви идентични јер обје земље желе у пуноправно чланство ЕУ.

Он је рекао да је важно завршити ратификацију споразума о економској сарадњи, о међусобном признавању возачких дозвола, о процесу сарадње током пута према ЕУ.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић захвалио је предсједнику Албаније за посјету и позвао на интензивирање економске сарадње између двије земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)