Делегат у Дому народа

Ковачевић: СНСД ће опет бити убједљиви побједник

  • Извор: СРНА
  • 12.06.2024. 14:21

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да ће СНСД бити убједљиви побједник предстојећих локалних избора у Републици Српској и да ће имати највећи број начелничких и градоначелничких позиција, као и одборника у скупштинама општина и градова.

Ковачевић је истакао да ће СНСД на предстојеће локалне изборе ићи самостално и да ће имати кандидате у свим локалним заједницама у Републици Српској, те неколико локалних заједница у Федерацији БиХ (ФБиХ).

"Договор са нашим коалиционим партнерима јесте да могу да иду самостално, да једино оно што не могу и што би угрозило нашу коалициону сарадњу јесте било какво партнерство са странкама опозиције. Колико ми је познато, нико од наших коалиционих партнера неће нигдје у Републици Српској, нити у ФБиХ, имати било какву сарадњу са представницима опозиције", навео је Ковачевић и додао да је изузетак само Сребреница гдје ће вјероватно све странке из Републике Српске бити јединствене.

Цвијановић: Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а Бербокова у име цијелог запада

Цвијановић: Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а Бербокова у име цијелог запада

Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а, рекао је на конференцији за новинаре у Сарајеву да ће се ова странка и њени партнери залагати за још снажнију Републику Српску и инсистирати на томе да се заштите сва гарантована права Републике Српске.

"Инсистираћемо на јединству са нашим народом у Србији и у цијелом региону, наставити да остварује врхунске резултате и наставити да на најбољи могући начин води и Републику Српску и све наше локалне заједнице", нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио и на слоган СНСД-а са избора одржаних 2006. године, који је гласио "Напријед Српска, напријед Федерација и мирна Босна", наводећи да је то политика СНСД-а.

Додик: Тражили су милионе да нам доставе списак живих људи који су уписани као жртве

Додик: Тражили су милионе да нам доставе списак живих људи који су уписани као жртве

"Међутим, неко други инсистира да треба да се ради другачије. Ми једноставно не можемо да прихватимо да се наша права газе. Нећемо никада прихватити и не треба нико да мисли да на такве ствари нећемо одговорити", поручио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Европске микродржаве: Малта, документарни програм (Р)

    ''Европске микродржаве: Малта, документарни програм

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина