Милорад Додик

''Муслимани у БиХ се плаше да ће нешто што су на кваран начин успјели да ураде бити поништено''

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 18:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се муслимани у БиХ плаше да ће нешто што су на кваран начин успјели да ураде бити поништено свједочио Кристијан Шмит у Стразбуру или не јер је то неодрживо.

Коментаришући то што Шмит у неким процесима треба да свједочи, а неће се појавити у процесу који се води у Суду БиХ против предсједника Српске и в.д. директора "Службеног гласника", Додик је рекао да се види да је то злоупотреба. 

Шмит би требало да свједочити у Европском суду за људска права у Стразбуру у предмету "Ковачевић против БиХ", а "Аваз" је објавио да је позван "као врхунски тумач Дејтонског мировног споразума".  

Предсједник Додик: Шмит покушава да буде дио БиХ на лажан начин

Предсједник Додик: Шмит покушава да буде дио БиХ на лажан начин

Предсједник Републике Српске Милорад Додик коментарисао је данас и иступ министра спољних послова у Савјету министара БиХ Елмедина Конаковића на састанку Покрета несврстаних земаља у Њујорку.

Додик је изјавио је да тема састанка Покрета несврстаних земаља у Њујорку није била БиХ већ Палестина и да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мислио да ће их импресионирати износећи лажи о једном конститутивном народу у БиХ. 

Коментаришући Конаковићево излагање у којем је изнио низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ, Додик је рекао да Конаковић мисли да ће некога ко долази из муслиманског свијета тако импресионирати. 

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку

Он је навео да се залаже за то да у Палестини престане рат што прије и да престану страдања било кога, поготово дјеце, без обзира са које стране, те да би такав став требало да долази и од БиХ.

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић покушао да злоупотријеби састанак Покрета несврстаних земаља у Њујорку да би оптужио Србију и српски народ за агресију и означио их као злочинце и агресоре.

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.