Сарајево

Нема доказа за Хелезове тврдње: Неће бити истраге о наводним камповима

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2024. 14:43

Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о непровођењу истраге, након што је са партнерским агенцијама испитало наводе министра одбране БиХ Зукана Хелеза о камповима у Републици Српској у којима Руси наводно врше обуке за терористичке нападе, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

“Тужилаштво БиХ са партнерским агенцијама, испитало је наводе министра Хелеза, те је након провјера 6. маја донесена наредба о непровођењу истраге, јер нису пронађени докази који би указивали на постојање основа сумње да је почињено неко од кривичних дјела прописано Кривичним законом БиХ”, навели су из Тужилаштва.

Из те институције су додали да нема података о обукама за терористичке нападе у Молдавији, те да би о томе своју ријеч требале да дају надлежне институције из области безбједности.

Пацијент из Фоче транспортован за Београд, из Требиња за Бањалуку два

Пацијент из Фоче транспортован за Београд, из Требиња за Бањалуку два

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изразио је јуче увјерење да би, да постоје било какви кампови у БиХ, па и Републици Српској, такве информације много раније имале полицијске и обавјештајне агенције САД, као најмоћније силе, а не би се о томе читало по молдавским медијима.

Поводом саопштења Амбасаде САД у БиХ да су забрињавајући извјештаји из Молдавије о постојању кампова у Српској у којима Руси обучавају младе за изазивање нереда, Нешић је поновио да безбједносне агенције у БиХ не располажу подацима да било гдје у БиХ, па ни у Републици Српској, постоје кампови у којима су наводно обучавана лица из Молдавије.

Пратите нас и путем Вибера