Ненад Иконић

Стање у Доњој Јабланици веома тешко, до сада извучено 13 тијела

  • Извор: РТРС
  • 05.10.2024. 08:00

Начелник Горске службе спасавања Републике Српске Ненад Иконић рекао је за РТРС да је стање у Доњој Јабланици веома тешко и да је до сада извучено 13 тијела настрадалих у катастрофалним поплавама и одронима који су погодили ово подручје.

- И јутрос се налазимо у Доњој Јабланици гдје смо дошли на позив Федералне управе цивилне заштите - рекао је Иконић, додајући да су ангажована два тима из Републике Српске, али да је током дана могућ долазак и трећег тима са пумпама високог капацитета за избацивање воде.

Он је рекао да би данас требало да трагају за тијелима несталих особа у двије куће које су под водом и да ће, уколико трећи тим не буде могао да интервенише, ронилачки тим покушати да нађе тијела.

Драматични снимци: Погледајте размјере катастрофе која је захватила Јабланицу

Драматични снимци: Погледајте размјере катастрофе која је захватила Јабланицу

Иконић је рекао да велике количине камена отежавају дјеловање бројних спасилачких тимова, додајући да у Доњој Јабланици нема електричне енергије.

Подсјећамо, најмање 20 особа погинуло у поплавама и одронима у Федерацији БиХ, гдје је проглашено стање природне несреће након бујичних поплава. Најтежа ситуација је у Јабланици, која је потпуно одсјечена, а поплаве су погодиле и Коњиц, Кисељак, Крешево, Бусовачу и Фојницу.

Према незваничним информацијама, непозната је судбина око 40 особа.

Расте број страдалих у поплавама у ФБиХ

Расте број страдалих у поплавама у ФБиХ

На подручју Јабланице и Коњица је одсјечена инфраструктура, путне комуникације, телефонске везе. Велики број кућа је у потпуности уништен, поплављене су или затрпане одроном. Надлежне службе збрињавају угрожено становништво.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)