Посланик СНСД-а у Представничком дому

Вулић: Приједлог закона о имовини неће бити уврштен на дневни ред

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2024. 15:33

Приједлог закона о имовини нема потребу да се нађе на дневном реду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ нити ће бити уврштен, истакла је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић.

Вулићева је истакла да је увјерена у јединство српског корпуса у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ када се ради о овом законском приједлогу.

Говорећи о прегласавању српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић приликом гласања о приједлогу закона о имовини, Вулићева је истакла да је имовина јасно дефинисана Дејтонским споразумима као нешто што припада ентитетима и да било какво поигравање са том темом јасно показује да се ради на разграђивању тог споразума.

Амиџић: Приједлог допуна Закона о ПДВ-у усклађен са УИО

Амиџић: Приједлог допуна Закона о ПДВ-у усклађен са УИО

Она је навела да је поново на сцени ситуација да хрватски народ нема свог члана Предсједништва БиХ већ да су ту два бошњачка, који су под утицајем туристе Кристијана Шмита, који не жели ништа друго осим природног богатства БиХ.

"То неће учинити услугу Бошњацима ако дође до централизације БиХ, а неће доћи, јер само Дејтонска БиХ има будућност и никаква друга. Ово минимизирање, понижавање, омаловажавање Хрвата и Срба, покушај истјеривања са ових простора, онемогућавања става, мишљења и поштивања споразума за мир ничему добром не води", сматра она.

Цвијановићева разговарала са амбасадорком Чешке Републике у БиХ: Могућност унапређења сарадње

Цвијановићева разговарала са амбасадорком Чешке Републике у БиХ: Могућност унапређења сарадње

Из Кабинета српског члана Предсједништва саопштено је раније да Предсједништво БиХ не може бити овлаштени предлагач закона о државној имовини, те да у складу са Уставом може предлагати само законе из домена својих надлежности.

Спорни приједлог закона биће упућен у Парламентарну скупштину БиХ.

Према Дејтонском споразуму, имовина не припада БиХ, већ искључиво ентитетима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.