Солидарност на дјелу

Мостарац показао велико срце: Понудио смјештај породици са дјецом

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 04.10.2024. 18:35

Само на подручју Јабланице у поплавама и одронима који су током протекле ноћи погодили БиХ погинуло је 16 особа, а укупан број смртно страдалих се попео на 18. Страхује се да би тај број могао бити и знатно већи.

"До сада је утврђено да је смртно страдало 16 особа", навели су из МУП Херцеговачко-неретванског кантона говорећи о страдалима чија су тијела пронађена у Јабланици.

Јабланица је најтеже страдала општина у синоћњим поплавама. По медијским наводима у насељу Доњој Јабланици трага се за више десетина особа па се страхује да је црни биланс поплава далеко већа. Срушен је велики број кућа, урушене су саобраћајнице, мостови, чак и жељезничка пруга.

Све расположиве снаге раде на успостављању путне комуникације између Јабланице и Мостара

Све расположиве снаге раде на успостављању путне комуникације између Јабланице и Мостара

Тражи се смјештај за велики број људи који су остали без домова. Саобраћај из Мостара према Јабланици је у прекиду, док су отклоњени одрони на сјеверним прилазима из правца Сарајева па се настрадали евакуишу према главном граду БиХ.

Власти Федерације БиХ су прогласиле ванредно стање. У БиХ су већ покренуте бројне акције помоћи поплављенима.

Помоћ многи нуде и преко друштвених мрежа. Фотограф Џенад Џино објавио је на Фејсбуку како су он и његова породица добро, али како је "лудница од синоћ".

Злокобна тишина: Медицински радници довозе тијела погинулих

Злокобна тишина: Медицински радници довозе тијела погинулих

"Одсјечени смо од свијета. У Јабланици је хаос", навео је, а у његовој другој објави, у којој је објавио фотографију поплаве, јавио се мушкарац који је понудио стан у Мостару онима којима је то сада потребно.

"Празан ми је стан у Мостару. Молим те одабери породицу с дјецом којима је бар сада за прву помоћ смјештај нужно потребан, а који немају никога. Знам да је сада тешко, али приоритет су дјеца, можда и да се дјеца смјесте. Контактирај Мостар, хотел Еро зјапи празан.

Позивам све Мостарце да забораве станове и стан на дан, да смјесте људе. Покажите солидарност. Сад будите људи", навео је мушкарац.

Пратите нас и путем Вибера