Напустио општину

Почела акција полиције, Рајку Дукићу се губи сваки траг

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 17:38

Рајку Дукићу, некада првом човјеку "Боксита" губи се сваки траг од како је почела акција полиције у Милићима, незванично сазнаје АТВ.

Како тврди неколико особа из ове општине са којима смо разговарали, Дукић је напустио Милиће. На позиве АТВ-а, Дукић није одговарао.

Акција ”Коп”: Ухапшен блиски сарадник Рајка Дукића

Акција ”Коп”: Ухапшен блиски сарадник Рајка Дукића

Подсјећамо, данас је у акцији "Коп" ухапшен Славиша Јурошевић, који важи за блиског сарадника Рајка Дукића.

Како је АТВ већ писала, он је ухапшен због сумње да је починио више кривичних дјела привредног криминала ”тешких” око 2,9 милиона марака.

Истрага се, између осталог, односи на промет пулцевима, односно дрвеним подупирачима, које је Компанија ”Боксит” из Милића откупљивала од физичких лица.

Пред одлазак из ”Боксита” Рајко Дукић утростручио промет са компанијом свог сина

Пред одлазак из ”Боксита” Рајко Дукић утростручио промет са компанијом свог сина

Из ПУ Зворник је саопштено да је акција ”Коп” реализована јутрос у под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и Источном Сарајеву и по налогу судова у Сребреници и Власеници.

”У оквиру акције ухапшен је С.Ј. из Милића који ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево на даље поступање”, саопштено је из ПУ Зворник.

Сабрана дјела Рајка Дукића

Сабрана дјела Рајка Дукића

У саопштењу се наводи да је акција ”Коп” усмјерена на документовање кривичних дјела утаја пореза и доприноса, неовлаштено бављење одређеним занимањем, повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање, злоупотреба положаја одговорног лица, незаконито поступање у привредном пословању и оштећење повјерилаца.

”Током акције извршени су претреси на три локације на подручју Братунца и Милића приликом чега су пронађени и одузети предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку против више физичких лица осумњичених за наведена кривична дјела”, наводе у ПУ Зворник.

Рајко Дукић купује гласове Бошњака за СДС?

Рајко Дукић купује гласове Бошњака за СДС?

Додају да, под надзором тужилаштва, полиција наставља истрагу на документовању наведених дјела, те откривању нових осумњичених.

Подсјетимо, Јурошевић је један од оптужених за премлаћивање Слободана Васиљевића који је некада радио у обезбјеђењеу ТЕ ”Угљевик” и био је жесток критичар Рајка Дукића и Компаније ”Боксит” из Милића. 

Пратите нас и путем Вибера