Електропривреда

У Загребу представљено архитектонско рјешење конгресног центра у Требињу

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2024. 13:34

У Загребу је представљено архитектонско рјешење конгресног центра у Требињу, чији је аутор загребачки Архитектонски студио "Неколико", а које је однијело побједу на међународном конкурсу "Електропривреде Републике Српске".

Предавању и изложби пројекта који је и највећи архитектонски изазов у овом дијелу регије присуствовала је и делегација "Електропривреде Републике Српске".

Аутори пројекта су истакли да је ово једно од најуспјешнијих и најузбудљивијих архитектонског рјешења овог студија, саопштено је из "Електропривреде Српске".

"Централносиметрична љуска зграде са три доминантне остакљене фасаде вертикално се трансформише из базе троугла на коју је структура ослоњена у форму шестоугла, а при крову поново оставља утисак троугла. Присутан је утисак лебдења нове структуре над шумом", истакли су аутори пројекта.

Језиво: Познатој регионалној дизајнерки змија ушла у дјечију собу

Језиво: Познатој регионалној дизајнерки змија ушла у дјечију собу

Гост предавања био је и Иван Рашковић, професор Архитектонског Факултета Универзитета у Београду и предсједник стручног жирија.

Конгресни центар чија је површина 30.000 квадратних метара, а инвеститор Мјешовити холдинг "Електропривреда Републике Српске", замишљен је као мјесто друштвене, културне и умјетничке интеракције и социјализације.

Будући комплекс биће центар конгресне и образовне дјелатности, али ће обогатити и културну понуду града стварајући нове услове за одржавање концертних, изложбених, пословних и других садржаја.

Замишљено је буде на локалитету Новог Требиња, јужније од комплекса "Град сунца".

"То је локалитет од 350 хектара, 25 хектара је намијењено за јавне површине, парк, хотел, конгресни центар, спортску дворану, школу, Дом здравља, вртић и друге садржаје", истакао је директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић.

Сахрањена дјевојчица коју је убио стриц, ријечи мајке парају срце

Сахрањена дјевојчица коју је убио стриц, ријечи мајке парају срце

На међународном конкурсу за израду идејног рјешења конгресног центра у Требињу пристигло је 39 радова из цијелог свијета.

Прву награду је однио рад загребачког студија "Неколико".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм