Мали Зворник

Општина даје субвенције грађанима, број пријава ограничен

  • Извор: Курир
  • 24.10.2024. 12:12

Двадесет незапослених лица у општини Мали Зворник, са евиденције Националне службе за запошљавање (НСЗ), добило је по субвенцији око 300.000 динара неповратно за покретање сопственог посла у овој години, саопштено је на сајту локалне самоуправе.

Уговоре за 15 корисника, који су ово право остварили на основу Споразума између општине и експозитуре НСЗ о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2024, уручили су им предсједник малозворничке општине, Зоран Јевтић и директор филијале НСЗ у Лозници, Зоран Миловановић, док је пет корисника ову подршку добило раније.

МУП Српске послао обавјештење грађанима Бањалуке

МУП Српске послао обавјештење грађанима Бањалуке

У Малом Зворнику је за те намјене ове године обезбијеђено 5,1 милион динара, од чега је општина из буџета издвојила 2.040.000, а преосталих 3.060.000 динара добијено је од државе, преко НСЗ.

"У општинском буџету смо најприје за ове субвенције опредијелили милион динара, али смо увидјели да постоји већи број захтјева, па смо износ за ту намјену увећали на 2.040.000 динара, како би субвенције за самозапошљавање добили сви којима је потребна ова подршка", каже Јевтић, преноси "Курир".

Он је пожелио успех будућим предузетницима наводећи да је незапосленост у општини Мали Зворник у протеклих неколико година драстично смањена, као и да ће локална самоуправа настојати да и даље "на све начине подржава ново запошљавање".

Радост у афричком селу: Херцеговац довео воду

Радост у афричком селу: Херцеговац довео воду

Бесповратна помоћ за самозапошљавање додијељена је претежно за покретање производних и услужних дјелатности, а у складу је са Локалним акционим планом запошљавања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?