Јабланица

Хоџић објаснио како се спасио имам из поплављене џамије: У посљедњи час

  • Извор: Радио Сарајево
  • 04.10.2024. 12:05

Неколико општина у БиХ погођено је синоћ поплавама, а снимци са терена потврђују да је најтеже погођено подручје Јабланице. 

Фотографија потпуно поплављене џамије у Доњој Јабланици шири се интернетом, а Анадолија сазнаје како су се имам ове џамије, његова породица и комшије у посљедњим тренуцима успјели спасити од воде.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице Јабланица Екрем ефендија Хоџић рекао је новинару како је џамија била у потпуности под водом. Изнад површине воде могао се видјети само врх крова и мунара.

Хронологија апокалипсе: Пријавио да му је бујица однијела члана породице

Хронологија апокалипсе: Пријавио да му је бујица однијела члана породице

Према његовим ријечима, имам и његова породица у посљедњем моменту спасили су се од воде, једно вријеме били су на крову.

"Ефендија се једва извукао са женом и дјететом. На крову је био, и комшилук његов. Управо сам се чуо с њима. Жена и дијете су ту у Јабланици, ефендија је остао доле да помогне комшијама, јер сада се вода повукла, остало је камење", рекао је Хоџић, додавши како су у комуникацији са осталим џематима, преноси "Радио Сарајево".

Због изузетно великих оборина излијевања ријека и одрона потпуно је прекинуте саобраћајна, те дјелимично и телекомуникациона инфраструктура на сјеверу Херцеговине, у Коњицу и Јабланици. Према првим незваничним информацијама из Цивилне заштите ФБиХ, пет је погинулих на подручју Јабланице, те значајан број несталих.

Осим на сјеверу Херцеговине, поплаве су јутрос и у средњој Босни, на подручјима Кисељака, Крешева, Бусоваче, Фојнице, Вареша и Тарчина.

Познати фотограф се јавио из Јабланице: Има свега, мртвих, несталих...

Познати фотограф се јавио из Јабланице: Има свега, мртвих, несталих...

Из БИХАМК-а саопштили су да је обустављен саобраћај на магистралном путу Јабланица-Мостар, те Јабланица-Прозор-Блидиње, Бусовача-Кисељак и Кисељак-Крешево због одрона земља, камења и бујице.

Пратите нас и путем Вибера