Јабланица

Хронологија апокалипсе: Пријавио да му је бујица однијела члана породице

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 11:15

Током ноћи полицијска станица Јабланица запримила је више телефонских пријава од грађана о штетама које су узроковане великом кишом, а која је захватила Јабланицу и околна мјеста.

У 1:25 женска особа је затражила помоћ јер јој вода улази у кућу у мјесту Побрежје, у 1:50 мјештанин Глодница затражио је помоћ јер му вода продире у кућу.

Затим, у 1:55 становник Острошца затражио је помоћ јер му вода улази у кућу, у 1:55 једна особа пријавила да се у мјесту Острожац код БЦ Демировић срушио подзид на пут М17 и да је једна саобраћајна трака блокирана. 

У 2 сата један возач је пријавио да је у мјесту Комадиново врело дошло до одрона те да је у потпуности блокиран саобраћај путем М17 Јабланица-Мостар. 

Хеликоптер Еуфора транспортује повријеђено дијете из Јабланице

Хеликоптер Еуфора транспортује повријеђено дијете из Јабланице

Како даље наводе из полиције у службеном саопштењу, у 2:05 једна особа је пријавила да је у мјесту Здрава вода потпуно блокиран пут М17, у 2:10 сати особа из мјеста Злате затражила је помоћ због продирања воде у кућу, у 2:10 сати пријављено је да је у Доњој Јабланици вода срушила једну кућу те да је наводно нестала једна женска особа коју мјештани траже.

У 2:10 сати особа из мјеста Баћина затражила је помоћ јер јој вода улази у кућу, у 2:25 сати особа из Сарајева пријавила је да се М.Х. налази у викендици у мјесту Острожац (пут за Марково) те да се бетонски подзид срушио на кућу и да не може изаћи.

Даље, како је саопштила полиција, у 2:35 сати Ј.Б. из Доње Јабланице обавијестио је да је због велике воде једна особа настрадала, у 2:45 сати непозната особа је пријавила да је у мјесту Злате вода срушила једну кућу те да је једна особа настрадала, а да се за двије особе трага.

Мајка са дјецом заробљена у кући усљед поплава

Мајка са дјецом заробљена у кући усљед поплава

У 3 сата мјештанин из Острошца пријавио је да је вода срушила бетонски зид и да пријети кућама, у 3:50 сати мјештанин такође Острошлца је пријавио да вода улази у куће те тражи помоћ. У 3:50 сати Оперативни Центар ПУ Коњиц обавијестио је да је у мјесту Рибички мост због одрона блокиран саобраћај Коњиц - Јабланица.

У 4:35 сати становник мјеста Злате код Јабланице пријавио је да је његовог члана породице однијела вода те да га мјештани траже. О свему су обавијештене надлежне службе општине Јабланица те предузете све потребне мјере.

Пратите нас и путем Вибера