Милорад Додик

"Контејн ембокс" ће допринијети опстанку општине

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 16:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Рудом посјетио новоотворени производни погон фирме "Контејн ембокс", који се бави производњом подземних и надземних контејнера за отпад, истичући да ће са планираних 100-150 запослених допринијети опстанку ове локалне заједнице.

Додик је подсјетио на девастирани објекат који је сада претворен у модеран производни погон, те захвалио свима који су помогли да се ова инвестиција реализује, а посебно инвеститору.

"Фирма из Лакташа овд‌је је одлучила да инвестира", рекао је Додик и додао да већ 40 запослених ради на одређеним пословима.

Предсједник Додик: Шмит покушава да буде дио БиХ на лажан начин

Предсједник Додик: Шмит покушава да буде дио БиХ на лажан начин

Према његовим ријечима, за неколико мјесеци у погонима у Рудом треба да почне сасвим нова производња, која је унапријед уговорена и продана за инострано, прије свега европско тржиште.

"То значи много ствари - да наши произвођачи и у Рудом и у Лакташима могу да досегну високе стандарде које купци постављају", констатовао је Додик.

Он је истакао да запошљавање 100-150 радника, колико је планирано, за ову друштвену заједницу значи готово опстанак и дио је сна који је имао заједно са људима из Рудог, а који се остварује.

"Нама не требају страни инвеститори који ће доћи овд‌је, вид‌јети рачуницу и ако је нема одмах нестати, ово је домаћи инвеститор, реномиран произвођач, који улаже реална средства", навео је Додик.

Посебно задовољство изразио је чињеницом да ће простор, за који је рекао да је некада био ругло, бити једна од најсавременијих хала.

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку

"За Европу треба и услови рада да одговарају њиховим стандардима, не само производ", закључио је Додик.

Предсједник Републике Српске додао је да је на подручју Рудог отворено и радилиште нове хидроелектране Мрсово, појаснивши да се морало проћи кроз ревизију пројекта да би се прилагодили новонасталим околностима у вези са климатским промјенама.

"До тада је брана била прилагођена за стогодишње евентуалне воде, а сад морамо да правимо бране које ће бити прилагођене за евентуално петстогодишње воде које могу да угрозе саму електрану и зато је морало да се иде на ново пројектовање", прецизирао је Додик.

Он је рекао да је извођач уведен у посао и да се само чека реконструкција пројекта, наводећи да је у општини Рудо већ откупљено 40 одсто потопљеног земљишта.

Додик се осврнуо на критике опозиције када су у питању инвестиције у Републици Српској, истичући да се они труде да све обесмисле, при чему не улазе у стварне проблеме.

"Они мисле да је живот ријалити, а живот су сасвим реални проблеми који видите овд‌је", закључио је Додик. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.