Окружни суд

”Корона уговори”: Марковић признаје кривицу и свједочи на наредном рочишту

Оптужени Саша Марковић, власник агенције ”Травел фор фан”, биће саслушан као свједок тужилаштва у предмету ”Корона уговори” након што је његова одбрана упознала суд да с тужилаштвом преговарају о признању кривице.

Марковићево свједочење од суда је тражио његов бранилац Милош Стевановић.

”У току су преговори оптуженог о признању кривице и захтјевам од суда да мој клијент буде саслушан као свједок на сљедећем рочишту”, рекао је Стевановић.

Томе су се противили браниоци осталих оптужених, али суд њихове приговоре није уважио и Марковић ће бити саслушан на наредном рочишту које је заказано за 26. август.

Ђајић пред судом: Никада нисам попио кафу са Зељковићем!

Ђајић пред судом: Никада нисам попио кафу са Зељковићем!

Иначе, Марковића оптужница терети да је у просторијама Уједињене Српске давао мито првоотуженом Браниславу Зељковићу, некадашњем директору Института за јавно здравство Републике Српске, који је оптужен за примање мита и злоупотребу службеног положаја. Директор фирме "Проконтрол " Славко Бојић оптужен је за помагање у злоупотреби службеног положаја, бивши директор "Синекс лабораторије" Сани Црљић за помагање и директор "Промединга" Драган Дубравац за злоупотребе у поступку јавне набавке.

Свједочила секретарица Уједињене Српске

Као свједок тужилаштва данас је саслушана Драгана Ивановић, која је радила као секретарица у Уједињеној Српској. Она је у судници потврдила да је Зељковић имао кључ од просторија странке, те да је често долазио, као и да су у вријеме његовог боравка у странку долазили и други људи.

”Зељковић је долазио у вријеме паузе на свом послу око 10 часова, али је знао да долази и у друго вријеме”, рекла је Ивановићева, која није могла да се изјасни да ли је изузев Зељковића у странку долазио још неко од оптужених.

Суђење Зељковићу:

Суђење Зељковићу: "Сви се радовали цијени од 6,9 КМ по маски!"

Свједокиња је у судници потврдила и да је њу као секретарицу ангажовао предсједник УС Ненад Стевандић, који је иначе њен тетак. Тужилац Сања Тадић Стојисављевић је појаснила да је Ивановићева саслушана управо у сврху доказивања оптужбе да је Марковић доносио новац у просторије Уједињене Српске.

Радници УКЦ се жалили на одијела из кеса за смеће

Свједок Јелена Петровић у судници је испричала да су заштитна одијела у УКЦ Републике Српске долазила у кутијама, али и у врећама за смеће разних боја. Појаснила је да су се радници УКЦ жалили да су одијела из врећа другачијег материјала у односу на она из кутија, те да им је у њима веома вруће. Та одијела, како је рекла, нису имала декларацију и била им је лабава гума на рукавицама. На питање тужиоца она је појаснила да су одијела из кутија личила на пчеларска одијела.

Заштитна одијела испоручивана у врећама за смеће!

Заштитна одијела испоручивана у врећама за смеће!

Одбрана је потом питала свједокињу како изгледају пчеларска одијела, да би она одговорила да јој је отац пчелар, те да су та одијела од дебљег материјала.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)