Ниш

Нападнут директор школе: Вријеђао га, пријетио и гађао га флашом

  • Извор: Телеграф
  • 23.10.2024. 14:02

Директор ОШ "Мирослав Антић" у Нишу нападнут је 21. октобра у преподневној смјени, а тим поводом огласио се колектив школе.

"Родитељ предшколског дјетета које похађа ову школу, резигниран због постављања капије и забране паркирања у школском дворишту, упао је у канцеларију директора, вријеђао га, псовао и пријетио му, а на крају га и гађао флашом воде, погодивши монитор који је био тик испред директора, на радном столу за којим је сједио. На срећу свих, до повреда није дошло. Али иза овог чина који је свима нама необјашњив и несхватљив остала су питања: Шта би било да се овом човјеку који је вандалски ушао у школу под руком нашао неки други предмет, а не флаша воде? Шта да је био прецизнији? Знамо ли да ли је био наоружан? Колики је био његов бијес и на шта је био спреман? Шта би се десило да је физички насрнуо? Како би реаговала дјеца да су видјела да неко непознат напада директора?“, наведено је у саопштењу.

Како уклонити масне флеке од уља са зидова

Како уклонити масне флеке од уља са зидова

Додали су да сва ова питања замјењује једно: шта треба да се догоди да престану оваква дешавања?

"Да ли треба чекати да неки родитељ, незадовољан оцјеном коју је дијете добило, на сред часа уђе у учионицу и пред дјецом насрне на учитеља или наставника? Да га вријеђа или покуша физички да се обрачуна са њим док дјеца гледају? А ако је у питању учитељица или наставница? Да ли дјечаци треба да гледају како мушка рука креће ка жени?“, наведено је у саопштењу.

Додали су да смо последњих годину и више дана свједоци вршњачког насиља. 

Само у БиХ: Претукао пријатеља па дошао у болницу и рекао докторима ''Сам је пао на главу''

Само у БиХ: Претукао пријатеља па дошао у болницу и рекао докторима ''Сам је пао на главу''

"Кад су узроци у питању, подијељена су мишљења ко је више крив. Али једно је сигурно - родитељи су ти који су дјецу изродили, васпитавали и као седмогодишњаке уписали у школу. Причали су им да није лијепо тући се, свађати се, мрзити, не бити добар друг. Стиче се утисак као да су једно заборавили - родитељи су највећи узори својој дјеци и њихово понашање је модел доброг понашања, јер су то мама и тата. Имајмо на уму, у нади да се ништа слично више неће дешавати у нашој школи: дјеца имитирају манире родитеља, зато пазимо на понашање, мисли и дјела уколико желимо да нам дјеца израсту у добре, правдољубиве и часне људе“, поручили су у саопштењу, преноси Телеграф.

Навели су да се ово јуче догодило директору њихове школе те постављају питање како да знају да учитељи, наставници и ваннаставно особље нису сљедећи? 

Кустурић стигао у ФЗО, ”чешљају” се уговори о респираторима и њиховом транспорту

Кустурић стигао у ФЗО, ”чешљају” се уговори о респираторима и њиховом транспорту

"Како да знамо да дјеца у школи неће бити повријеђена у наступу бијеса разуларених појединаца? Уколико желимо добро и само добро малишанима који нам вјерују, морамо стати на крај оваквим инцидентима и заштитити све у школи“, наведено је у саопштењу.

Истичу да се запосленима у школи мора вратити достојанство, углед и ауторитет како би несметано могли да заштите и себе и дјецу.

"Саосјећајући са директором, који је прошао кроз вербално, психичко и физичко насиље и који се с правом брине за своју безбједност и безбједност своје породице, апелујемо да се заштите сви радници школе. Не заборавите, просветни радници и дјеца су у истој згради, у истим учионицама, у истом дворишту. Нападе на њих гледају дјеца. И уче", закључују на крају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.