Дивна Вукић

Наставница физичког из ''Рибникара'' испричала како је изгледао сусрет са дјечаком убицом

  • Извор: Блиц
  • 18.10.2024. 13:03

На данашњем рочишту, по тужби коју је поднијела породица убијене Адријане Дукић против Кецмановића, Основне школе "Владислав Рибникар" и Републике Србије, свједочила је наставница физичког Дивна Вукић која је рекла да није предавала VII-2 и да је познавала настрадалу Адриану Дукић, али не и дјечака убицу.

Препричала је шта се догодило тог 3. маја када је извршен масакр у Основној школи “Владислав Рибникар“. 

„Имала сам први час и на вратима сам видјела дежурне ученице којима је то било прво дежурство. Једна ми је пришла, загрлила ме и рекла: 'Погледајте како сам лијепа, још сам и дежурна'.

Загрлила сам и другу ученицу која је била повученија. Након тога смо изашли напоље, зато што су били повољни временски услови да тамо држимо час физичког одјељењу VII-4. Софија није била расположена на часу, па сам је загрлила“, испричала је Дивна Вукић.

Дјечак из ''Рибникара'' открио због чега је починио масакр

Дјечак из ''Рибникара'' открио због чега је починио масакр

Она је додала како јој је једна дјевојчица саопштила да је видела радника обезбјеђења (Драгана Влаховића – прим. аут.) како пада. 

„На крају часа смо кренули у свлачионице, али су се двије ученице задржале у тоалету. У једном тренутку се зачуо звук у ходнику за који сам мислила да су петарде. Онда ми је једна дјевојчица пришла и рекла: 'Наставнице, ово је озбиљно, видјела сам обезбјеђење како пада!'. Горе су се чули пуцњи и даље, пошто је сала била на нивоу испод ходника“, рекла је.

Наставница је испричала како је изгледао сусрет са дјечаком убицом.

Детаљи свједочења убице из Рибникара: Отац му говорио да је психопата

Детаљи свједочења убице из Рибникара: Отац му говорио да је психопата

„Рекла сам дјеци да искључе звоно на мобилним телефонима и да родитељима пошаљу поруку да су добро. Онда су се закључали. У школи је био мук док су трајали пуцњи. У пар наврата су се зачули крици. Отишла сам да видим шта је са двије ученице и у ходнику сам видјела Драгана како лежи. Једна дежурна ученица ме гледа са рупом на челу отворених очију, друга је испод стола. Наоружано лице ми је рекло: 'Лези доле'. Нисам знала да ли је то терориста и колико их је. Приљубила сам се уза зид и вратила у салу“, присјетила се ужасних сцена наставница Вукић.

Током њеног свједочења у судници је владао апсолутни мук, пише Блиц.

Вукић је, такође, рекла да је заједно са ученицима у неком тренутку изашла на улицу. 

„Када смо откључали та врата, око 'Рибникара' су остали само родитељи дјеце која су рањена или убијена“, испричала је Дивна Вукић на данашњем рочишту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.