Полиција о злочину

Нови детаљи монструозног убиства у Сарајеву: Полицију позвала свекрва, рекла им да се снаха убила

  • 29.06.2024. 16:09

Полицајци МУП-а Кантона Сарајево претходне ноћи ухапсила је три особе осумњичене за убиство, саучесништво и непријављивање кривичног дјела након што је у стану у Колодворској улици, у сарајевској општини Ново Сарајево, пронађено тијело жене.

Мерсиха Новалић, портпарол МУП-а КС, рекла је како се Полицијској управи Ново Сарајево синоћ иза 19 сати обратила жена путем телефона, наводећи да се налази у улици Хамдије Чемерлића и да има важне информације.

Патрола је, како је додала Новалић, жену лоцирала и утврђено је да се радио о 76-годишњој Л. Р. из Сарајева која је том приликом полицији казала да се њен син, 36-годишњи Г. Р. удаљио из стана са намјером, како је рекла, да науди себи.

Потом је казала да се у закључаном стану у Колодворској улици налази њена снаха која је претходно извршила самоубиство, навела је Новалић.

Комшије узнемирене након трагедије, насеље и даље без струје

Комшије узнемирене након трагедије, насеље и даље без струје

Портпарол МУП-а КС додала је да је о свему одмах обавијештена дежурна тужитељица Кантоналног тужилаштва КС која је наложила да се ангажује стручни тим који ће отворити врата закључаног стана, што је и учињено.

“Полиција је у унутрашњости стана пронашла беживотно тијело жене са видљивим траговима насиља. Смрт жене старе 38 година, иницијала Н. Р. из Сарајева констатовао је љекар Завода за хитну медицинску помоћ КС. Утврђено је да је смрт наступила прије више дана”, додала је Новалић.

Увиђајем је руководила кантонална тужитељица Кантоналног тужилаштва КС, а обавили су га припадници МУП-а КС и том приликом су пронађени предмети и трагови извршења кривичног дјела.

Још једно убиство у БиХ: Тијело жене пронађено у стану, ухапшени муж, свекрва и њихов помагач

Још једно убиство у БиХ: Тијело жене пронађено у стану, ухапшени муж, свекрва и њихов помагач

“Упоредо с тим полиција је трагала за 36-годишњим мушкарцем који је лоциран и лишен слободе у улици Курта Шорка на подручју опћине Илиџа. Ова активност је реализована уз подршку службеника Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ”, казала је Новалић.

Због основа сумње да су починили убиство, слободе су лишени супруг и свекрва преминуле жене, 36-годишњи мушкарац иницијала Г. Р и његова мајка 76-годишња Л. Р.

Тијело преминуле је пребачено у просектуру Баре, гдје ће, како је истакла Новалић, по налогу тужиоца бити обављена обдукција и сва друга потребна вјештачења.

“Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела полицијски службеници Одјељења за крвне, сексуалне деликте и ратне злочине Сектора криминалистичке полиције пронашли су и слободе лишили мушкарца у доби од 67 година иницијала Л. Ј. због основа сумње да је починио кривична дјела непријављивање кривичног дјела или починиоца те помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела. То значи да постоји основа сумње да је тај мушкарац знао за смрт ове жене, што није пријавио”, казала је Новалић.

Откривен идентитет терористе који је ранио жандарма у Београду

Откривен идентитет терористе који је ранио жандарма у Београду

Сви лишени слободе тренутно су на криминалистичкој обради у Управи полиције МУП-а КС те ће након окончања криминалистичке обраде бити предати у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву КС.

На питање новинара, у каквој је вези трећа ухапшена особа са сином и свекрвом убијене жене, Новалић је одговорила да је ријеч о родбинској вези, преноси Фактор.

Пратите нас и путем Вибера