Оптужница

Нови детаљи о случају Данке Илић: Он је отишао до напуштене куће, ту је сакрио тијело

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 10:31

Оптужница за убиство Данке Илић (2) открила је и до сада непознате детаље - како су се оптужени за смрт дјевојчице ријешили њеног тијела и ко им је помогао у томе. Као главни осумњичени за сакривање тијела дјевојчице које до данас није нађено јесте Радослав Драгијевић, отац Дејана Драгијевића који се такође налази на оптужници и то за помагање након кривичног дјела и непријављивање кривичног дјела. Радослав је оптужницу дочекао на слободи гдје се налази након што је послије мјесец дана проведених у притвору пуштен.

У оптужници за убиство Данке Илић наводи се да је Радослав Драгијевић знао да је Срђан Јанковић са његовим сином Дејаном убио дјевојчицу. Према документу тужилаштва наводи се да је Дејан Драгијевић 28. марта - 2 дана пошто је Данка нестала са депоније гдје је оставио њено тијело 26. марта узео тијело и довезао га у двориште породичне куће у селу Злот.

Мистериозни пуцач сије страх: Погодио баку усред бијела дана, нико не зна одакле пуца!

Мистериозни пуцач сије страх: Погодио баку усред бијела дана, нико не зна одакле пуца!

Тамо је, наводи се у оптужници саопштио оцу Радославу и сада покојном брату Далибору да је убио Данку и да су њено тијело бацили на депонију.

Тијело Данке Илић однијели у напуштену кућу

Тада су, како се сумња, Дејан и његов брат Далибор превезли тијело дјевојчице у напуштену кућу на новом злотском путу.

Како стоји у оптужници, сумња се да је неутврђеног дана од 4. до 6. априла прикривањем трагова кривичног дјела Радослав Драгијевић пружио помоћ у злочину тако што је када су Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић ухапшени, а потом приведен и Далибор Драгијевић, премјестио тијело дјевојчице.

Судар полиције и аутобуса

Судар полиције и аутобуса

"Он је отишао до наведене напуштене куће на новом злотском путу одакле је узео тијело Данке Илић и сакрио га на непознатом мјесту како га полиција не би пронашла", наводи се у оптужници.

Нови детаљи убиства Данке Илић

Оптужница за убиство Данке Илић (2),открива нове детаље гнусног злочина, али и како су се окривљени за убиство мале Данке ријешили тијела.

У оптужници се наводи да је Данка Илић убијена 26. марта око 13.53 сати у Бањском пољу.

Био звијер Реал Мадрида, па пропао за три године: Има 31 годину и већ се повлачи

Био звијер Реал Мадрида, па пропао за три године: Има 31 годину и већ се повлачи

"Они су у повратку са радног задатка, док су се кретали службеним возилом којим је управљао Срђан Јанковић, а Дејан Драгијевић био на мјесту сувозача ударили дјевојчицу Данку Илић усљед чега је она пала са десне стране возила, наспрам задњег десног точка, што је уочио Драгијевић и о томе обавијестио Јанковића", наводи се у оптужници.

Како је даље утврђено, они су се тада договорили да уклоне тијело дјевојчице, али и да уколико је жива је убију и тијело сакрију како не би били откривени и кривично гоњени због кривичног дјела тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Да ли је понизио свој клуб? Узео дрес од Ембапеа па се више није вратио на терен!

Да ли је понизио свој клуб? Узео дрес од Ембапеа па се више није вратио на терен!

"Драгијевић је изашао из возила и подигао Данку са земље, ставио у задњи дио возила. Када је уочио да Данка даје знакове живота он ју је угушио рукама. Када је Данка преминула вратио се на мјесто сувозача у возилу у коме је Јанковић све вријеме са мјеста возача пратио шта ради Дејан Драгијевић и осматрао да неко не наиђе како би у томе упозорио Драгијевића те и чекао да Драгијевић лиши живота Данку и врати се у возило", утврдило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Потом су се одвезли и возило оставили на свом радном мјесту у Водовод Бор.

Молитва овом свецу доноси здравље и напредак: Данас славимо Светог свештеномученика Автонома

Молитва овом свецу доноси здравље и напредак: Данас славимо Светог свештеномученика Автонома

Оптужница се заснива на свједоцима који су посвједочили да су окривљени били на лицу мјеста где је дјевојчица нестала и настрадала, али и снимцима са надзорних камера који су указали да су они били у вријеме дјевојчициног нестанка на мјесту гдје је она посљедњи пут виђена.

"Такође, ГПС на службеном возилу који су возили тај дан је потврдио да су били на лицу мјеста у вријеме нестанка Данке, а то је потврдио и снимак са надзорне камере. Такође, њихов исказ који су дали у тужилаштву, а који су касније повукли је узет у обзир јер је дат уз присуство њихових бранилаца и он је вјеродостојан", каже извор.

Оптужница и против оца једног од осумњичених

Оптужница је подигнута и против окривљеног Радослава Драгијевића, оца Дејана Драгијевића због непријављивања кривичног дјела и пружање помоћи починиоцу након извршења кривичног дјела.

Прва изјава мајке Данке Илић

Мајка Данке Илић огласила се након подизања оптужнице против осумњичених.

Бањалучани опрез! Жена хода насред цесте и виче на пролазнике, оглушила се на упозорења возача

Бањалучани опрез! Жена хода насред цесте и виче на пролазнике, оглушила се на упозорења возача

"Вјерујем да су тужилаштво и полиција радили свој посао како треба и да оптужницу нису подигли без доказа. Знамо шта смо све давали на вјештачење, шта су узимали од ове двојице да се вјештачи. Сви су заборавили да су њих двојица када се појавио снимак из Беча, рекли су: "Брате, извукли смо се." Али упркос истрази против њих, њиховој изјави, признањима, сви и даље криве мене, њену мајку", казала је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.