Основни суд у Бијељини

Одређен притвор бившем директору Центра за социјални рад

  • 23.09.2024. 14:32

Основни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор бившем директору Центра за социјални рад Милораду Софренићу који је осумњичен за злоупотребу службеног положаја или овлаштења у периоду од 2018. до краја децембра 2020. године.

"Притвор за осумњиченог М.С. одређен је на приједлог Окружног јавног Тужилаштва у Бијељини", објављено је данас на званичној страници овог тужилаштва.

АТВ сазнаје: Ухапшен Милорад Софренић

АТВ сазнаје: Ухапшен Милорад Софренић

Окружно јавно тужилаштво Бијељина спроводи истрагу против Софренића због сумње да је од 2018. до 2020. године незаконито користио службено возило, наплаћивао дневнице за службена путовања и додјељивао средства за једнократну новчану помоћ лицима у стању социјалне потребе, која такве услове нису испуњавала, чиме је оштећен буџет града.

"Он је користио службено возило Центра за социјали рад, одлазио на службена путовања обављајући послове за Фудбалски савез, при чему је наплаћивао дневнице и наплату трошкова доласка на сједницу Извршног одбора, а истовремено је за то сачињавао налоге за службена путовања Центра за социјални рад и наплаћивао дневнице у овој установи", рекао је раније портпарол Окружног тужилаштва Бијељина Милан Маливојевић.

Он је додао да се лице М.С. сумњичи да је током цијеле 2020. године средства намијењена за исплату једнократних новчаних помоћи лицима у стању социјалне потребе додјељивао лицима која такве услове нису испуњавала, чиме је причињена штета буџету града.

Софренић злоупотријебио положај: Радио за Фудбалски савез, а дневнице наплаћивао Центру за социјални рад

Софренић злоупотријебио положај: Радио за Фудбалски савез, а дневнице наплаћивао Центру за социјални рад

Маливојевић је истакао да је на овај начин дошло и до ускраћивања помоћи грађанима који се стварно налазе у стању социјалне потребе.

Он је додао да је истрагом обухваћено осам лица која се сумњиче да су током 2020. године починила кривично дјело несајестан рад у служи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.