Нови детаљи

Ово су биле посљедње ријечи Алијине жртве Миленке

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 10:44

И даље траје потрага за Алијом Балијагићем, осумњиченим за двоструко убиство брата и сестре, Јована и Миленке у Бијелом Пољу.

Наиме, настављају се интензивне активности на потрази за Алијом Балијагићем осумњиченим за убиство Јована и Миленке Маџгаљ у селу Соколац у Бијелом Пољу. Брат и сестра Јован и Миленка, убијени су у петак у бјелопољском селу Соколац, док је осумњичени за то двоструко убиство и даље у бјекству.

Хеликоптер са термовизијом синоћ је претраживао реон око Томашева. Начелник Генералштаба бригадни генерал Зоран Лазаревић током посјете селу Соколац у Бијелом Пољу казао је да су припадници Војске и полиције укључили све капацитете и технике којима располажу како би лоцирали осумњиченог за двоструко убиство. Из полиције поручују да су на терену све расположиве јединице, а грађане позивају на опрез.

СИПА: Осумњичени за терористички напад у Босанској Крупи биће предати Тужилаштву БиХ

СИПА: Осумњичени за терористички напад у Босанској Крупи биће предати Тужилаштву БиХ

Из Управе полиције јуче су обавијестили јавност да нису тачни наводи да је Алија Балијагић, више пута пријављиван Управи полиције. Како наводе, једина пријава из МЗ Томашево, у односу на Балијагића примљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено. Поручују да се наведена пријава односила на околност да се Балијагић налази у засеоку Соколац и да посједује пушку.

- Нису тачни наводи да је ово лице више пута пријављивано Управи полиције, једина пријава из МЗ Томашево, у односу на А.Б. запримљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено. Наведена пријава се односила се на околност да се лице А.Б. налази у засеоку Соколац и да посједује пушку. Тада су полицијски службеници, одмах, без одлагања поступили по пријави и изашли на лице мјеста где није затечено пријављено лице, већ се оно у међувремену удаљило - истиче се у саопштењу.

Како даље наводе, бјелопољска полиција је током читавог дана 25. октобра, до предвечерњих часова, вршила обилазак терена, као и управо објекат становања сада смртно страдалих, као и друге локалитете гдје бораве мештани у циљу прикупљања више информација.

"Терен такве конфигурације да се лице могло сакрити и у релативној близини"

Том приликом Алија Балијагић није пронађен.

Због отмице требињског адвоката ухапшена једна особа, за двије се трага

Због отмице требињског адвоката ухапшена једна особа, за двије се трага

- Ради објективног информисања јавности указујемо да је ријеч о терену такве конфигурације гдје се лице могло сакрити и у релативној близини, а да није било у периметру и видокругу полицијских службеника. Као што је јавности већ познато, двоструко убиство пријављено је полицији 25. октобра у 21.10 часова, истог дана када је ово лице први пут пријављено полицији, те је, одмах по сазнању за догађај, ангажован комплетан састав Одјељења безбједности Бијело Поље, полицијски службеници су изашли на терен и предузели су мјере и радње из своје надлежности у циљу расвјетљавања овог кривичног дјела, идентификовања извршиоца, његовог лоцирања и лишења слободе - наводе у саопштењу.

"Убио ми је брата"

Јован и Миленка убијени су у свом дому. Прво је, како се сумња, Балијагић убио Јована, а његова сестра Миленка је позвала полицију да пријави убиство, потом је и она убијена.

Земљотрес код Бањалуке

Земљотрес код Бањалуке

"Миланка је позвала полицију и пријавила убиство брата, само је изговорила 'Убио ми је брата', након тога и она је убијена", саопштено је редакцији ВБП портала.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм