Осијек

Поскупио кафу за један цент па кажњен са 600 евра

  • Извор: Агенције
  • 22.10.2024. 12:25

Угоститељ из Осијека кажњен је са 150 евра, а његова компанија са 450 јер је у кафићу подигао цијену кафе за један цент након увођења евра.

Казну је одредио Општински суд у Осијеку јер је оптужени 7. јануара 2023., седам дана након увођења евра као званичне валуте, "приликом пружања угоститељских услуга користио непоштену, односно агресивну пословну праксу забрањену одредбама из Закона о заштити потрошача", преноси Н1.

Нестао Гојко Топић, полиција моли за помоћ

Нестао Гојко Топић, полиција моли за помоћ

Како се наводи у пресуди, одређене су угоститељске услуге наплаћивали потрошачима по цијенама вишим него 31. децембра 2022., па је тако газирани сок од 0,25 литара наплаћиван по цијени од два евра, а 31. децембра 1,99 евра, односно цијена услуге је повећана за један цент.

Сукобили се због дјевојке: Мароканац оптужен за покушај убиства у Бањалуци

Сукобили се због дјевојке: Мароканац оптужен за покушај убиства у Бањалуци

Како се наводи у неправоснажној пресуди, "криви су јер су на тај начин довели потрошаче у неповољнији финансијски положај користећи увођење евра 1. јануара 2023. као службене валуте и околности у којима се потрошачи налазе, а које околности су битно утицале на одлуку потрошача при куповини услуга, односно користили се непоштеном, односно агресивном пословном праксом".

Рок за исплату казне је три мјесеца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?