Алија Балијагић

Потрага за убицом из Бијелог Боља траје већ трећи дан, ево шта омета истрагу

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 19:39

Алија Балијагић, осумњичени за двоструко убиство у околини Бијелог Поља већ три дана се налази у бјекству и за њим трага полиција и војска. Балијагић је криминолошки описан од стране надлежних органа као лице које је склоно кретању и добро познаје терен, не само код Томашева, гдје је извршен злочин, него и цијелу сјеверну регију Црне Горе.

То је, између осталог, закључено и на основу његовог ранијег кретања и кривичних дјела која су и раније извршена а за која је он био осуђен и осумњичен.

Да се ради о профилу осумњиченог чије је понашање тешко предвидјети казао је јуче у изјави за медије и начелник Генералштаба Војске Црне Горе Зоран Лазаревић.

Он је, између осталог, навео да се ради о особи која добро познаје терен, површину која је изузетно огромна.

Преврнуо се полицијски аутомобил током потраге за убицом Алијом Балијагићем

Преврнуо се полицијски аутомобил током потраге за убицом Алијом Балијагићем

„Могли сте се увјерити да је од јуче војска на терену, од данас у већем броју. Видите да је терен доста велик. Да је у питању појединац чије је понашање тешко претпоставити. На оволиком великом подручју он је могао кренути у сваком правцу“, нагласио је јуче у изјави Лазаревић.

Трећи дан потраге

Подсјећамо, у току је трећи дан интензивне потраге за Алијом Балијагићем, осумњиченим да је извршио двоструко убиство у којем су страдали брата и сестра Јован и Миленка Маџгаљ. Наиме, од тренутка када је злочин пријављен полиција је све расположиве капацитете ангажовала поводом овог случаја.

Поред тога ангажована је и подршка специјалних тимова Војске Црне Горе, пише Блиц.

Бијело Поље, прилази том граду и излази из њега, као и село Соколац у рејону Томашева у којем се злочин и десио под полицијском су опсадом. У потрагу су и даље укључене све расположиве снаге Управе полиције, укључујући и хеликоптерске јединице, ксо и специјалне снаге полиције и пси трагачи. Ангажовани су и припадници Посебне јединице полиције и Противтерористичке јединице полиције.

Хладнокрвно их убио послије ручка: Ово су брат и сестра којима је пресудио Алија Балијагић

Хладнокрвно их убио послије ручка: Ово су брат и сестра којима је пресудио Алија Балијагић

Осумњичени за убиство је Алија Балијагић, вишеструки повратник.

Пуцао са прозора куће

Алија је са прозора једне куће пуцао на брата и сестру и усмртио их. Како се види на фотографијама, на прозору куће са ког је пуцано налази се стиропор.

Једина пријава из МЗ Томашево, у односу на Балијагића примљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено. Поручују да се наведена пријава односила на околност да се Балијагић налази у засеоку Соколац и да поседује пушку, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Извор из самог врха безбједносног сектора казао је “Побједи” како је један од разлога због којег Балијагић још увијек измиче полицији чињеница да он одлично познаје терен у селу у којем је убиство почињено.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм