Ниш

Познати бизнисмен ухапшен због отмице дјеце пронађене у Србији

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2024. 18:15

Троје малишана која су нестала  у понедјељак из њиховог дома у Сантандреји, у тренутку када их је чувала дадиља пронађена су данас у Нишу, а за отмицу се сумњичи њихов отац, румунски бизнисмен Адријан Мартијан (54).

За дјецом узраста 8, 9 и 11 година се трагало данима, а српска полиција ухапсила је њиховог оца у Улици Димитра Туцовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона.

Балкански тајкун је чак у једном тренутку, дан након нестанка објавио видео, који је наводно добио, на којем се виде дјечица како мајку оптужују да је "организовала неке људе да их узму".

Дјеца на снимку су изјавила: "Нећемо да дођемо код тебе. Ови људи су нас лагали да нас воде код тате, а хтјели су код тебе да нас доведу".

У Нишу пронађена отета дјеца из Румуније

У Нишу пронађена отета дјеца из Румуније

Румунски медији писали су да су оба родитеља била под лупом због судског процеса око старатељства.

Оцу малишана је било забрањено да прилази дјеци, а он је, да не би прекршио мјере, преселио у приколицу удаљену 100 метара од куће у којој су била дјеца које је чувала дадиља. Адријан Мартијан је чак оптужио бившу супругу да га је пратила и дроном да види да ли ће се приближити дјеци и прекршити забрану.

Суд је наводно у једном тренутку одлучио да мајка треба да брине о дјеци, али су они наводно одбијали да остану са њом већ су захтијевали да остану уз дадиљу.

Подсјећамо, министар Дачић је обавијестио свог румунског колегу да су припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала и Управе за технику, у сарадњи са Полицијском управом у Нишу поступајући по пријави кривичног дјела отмица извршеног у Румунији, ухапсили румунског држављанина А. М. (1970) због сумње да је отео своје троје малољетне дјеце такође румунске држављане старости 11, 9 и 8 година.

Новак Ђоковић без ових воћки никуда не иде

Новак Ђоковић без ових воћки никуда не иде

На основу криминалистичко-обавјештајних информација, министар Дачић је румунском колеги рекао да је српска полиција,у Улици Димитра Туцовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона, око 14:30 часова, зауставила аутомобил мерцедес са румунским регистарским таблицама, којим је управљао отац отете дјеце М.А. (1970), као и троје малољетне дјеце М.Р.А. (2016), М.А.А. (2015) и М.Р.А. (2013).

Дачић је додао да постоје основи сумње да је осумњичени А. М. дјецу отео и илегално довео у Србију, као и да је отмицу планирао доста раније.

Он је иначе, у посљедњих мјесец дана више пута долазио у Србију, док његова дјеца нису званично ушла у Србију.

Такође, истакао је да је код њега полиција пронашла и заплијенила више мобилних телефона и више различитих СИМ картица.

Румунска и српска полиција координираће даље активности на овом случају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:00 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)