Обијали јувелирнице

Познати идентитети ухапшених у акцији ”Код”

У акцији ”Код”, усмјереној на откривање осумњичених за провале у јувелирнице у Аустрији, ухапшени су Саво Манојловић, Славиша Накић и Горан Сирар, док се у бјекству налазе Витко Јокић и Бојан Кошарац, потврђено је за АТВ.

Акција ”Код” спроводи се на подручју Бијељине, Зворника и Источног Сарајева, гдје су извршени претреси на осам локација које су осумњичени користили. Акција има међународни карактер и реализује се у сарадњи са полицијом Аустрије, с циљем процесуирања осумњичених за више тешких крађа у тој земљи и то махом у у јувелирнице из којих су крали скупоцјени накит, сатове...

У МУП-у Српске сазнајемо да је већина ухапшених већ има богат полицијске досије и довођени су у везу са аутомафијом, имовинским деликтима, али и трговином наркотика.

Славиша Накић је више пута осуђиван у вези са кривичним дјелима из области ауто-криминала. Хапшен је због провала у златаре, наношења тјелесних повреда, као и због трговине наркотицима.

Откривени провалници који су крали ”ролексе” по Аустрији

Откривени провалници који су крали ”ролексе” по Аустрији

Саво Манојловић осуђен је на двије и по године затвора у оквиру предмета "Папирус", који је Тужилаштво БиХ водило против 11 особа осумњичених да су криминалцима из региона омогућавали добијање оригиналних пасоша БиХ кроз крађе идентитета.

Одбјегли Бојан Кошарац је један од оптужених чланова аутомафије у предмету "Волан", којим је обухваћено укупно 27 особа оптужених за крађе више од 200 аутомобила. 

Витко Јокић раније је довођен у везу са криминалним групама са подручја Источног Сарајева. Оперативни подаци полиције указивали су да је био умијешан у крађе возила која су кориштена у извршењу тешких кривичних дјела. Сирар је његов кум.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм