Акција ”Код”

Откривени провалници који су крали ”ролексе” по Аустрији

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 11:33

Три особе ухапшене су у међународној акцији ”Код” усмјереној на откривање и процесуирање осумњичених за више тешких крађа на подручју Аустрије!

Акцију спроводи Урава криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Источном Сарајево, те ПУ Источно Сарајево, Бијељина и Зворник.

”У оквиру акције извршени су претреси на осам локација, а ухапшене су три особе. Предмет истраге су В.Ј., Б.К., С.М., С.Н. и Г.С. чија је имовина претресена. Том приликом пронађено је оружје, муниција, скупоцјени сатови, као и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет”, наводе у МУП-у Српске.

Додају да ће по завршетку акције С.М., С.Н. и Г.С. бити спроведени у Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву уз извјештај о почињеним кривичним дјелима тешка крађа и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Осумњичени В.Ј. и Б.К. тренутно су недоступни истражним органима и за њима ће бити расписана потјерница.

Акција је спроведена у сарадњи са полицијом Аустрије. Према незваничним информацијама осумњичени су углавном пљачкали јувелирнице у Аустрији.

Пратите нас и путем Вибера