Погинуло пет особа

Рођака Дијане Кутлачић која је погинула код Рашке испричала потресне детаље несреће

  • Извор: Курир
  • 23.09.2024. 11:48

Ништа од моје Данијеле није остало... Боже, шта су они Богу згријешили да их у једном дану све тако узме.

Неутјешна рођака Дијана Кутлачић (27), дјевојке која је јуче погинула у несрећи на путу Рашка-Краљево заједно са својим комшијом Данијелом Лазовићем и њихово троје деце, испричала је за Курир потресне детаље удеса. Подсјетимо, у судару је учествовало возило "форд" којим је управљао Лазовић и возило Војске Србије које је возио М. В. Након несреће преживјела је једино Мирјана Лазовић Бугарић, супруга и мајка страдале дјеце. 

Отац узео васпитачицу за таоца и пријетио јој ножем

Отац узео васпитачицу за таоца и пријетио јој ножем

- Јад, туга и бол до неба! Несрећа се догодила када су сви заједно кренули у манастир Студеницу је се тамо традиционално одржава сабор поводом празника Мала Госпојина. Данијел и Мирјана су прве комшије мојој Дијани, кућа до куће, буквално су на пет метара једни од других - каже потресним гласом рођака страдале дјевојке и додаје:

- Ух... Не знам ни како се држим, али наставићу. Удес је био толико стравичан да је "форд" био испод војног возила. Није се видио, значи били су потпуно прикљештени. Не знам како је уопште Мирјана успјела да преживи такав удар, а искрено да вам кажем, не знам ни како ће да живи сад без породице. 

Нестао Жељко Цвијић из Бањалуке, породица моли за помоћ

Нестао Жељко Цвијић из Бањалуке, породица моли за помоћ

Саговорница Курира је потом додала, "да од њене рођаке ништа није остало."

- За несрећу сам чула из медија, онда сам видјела фотографију аута. Био ми је познат, послије сам по коментарима наслутила о коме се ради. Дијана је причала да ће ићи у суботу у манастир. Знала сам да је више нема ако је у тим колима - каже она и додаје:

- Сатима су их извлачили... Само су кости остале од њих, од моје Дијане, од наших милих комшија. Мирјана је кажу била свјесна свега док су је извлачили. Дозивала је дјецу, мужа, Дијану, али одговора није било.

Снимак потпуног хаоса: Туча око 30 чланова двије породице - сијевали ножеви, катане, мотке

Снимак потпуног хаоса: Туча око 30 чланова двије породице - сијевали ножеви, катане, мотке

Како нам је затим објаснила погинула Дијана и њене комшије, петочлана породица Лазовић били су прве комшије.

- Лијепо су се слагали, породице су се дружили. Дијана је њихова вршњакиња и имали су баш лијеп однос, знала је и дјечицу да им причува с обзиром да није била стално запослена - каже рођака страдале дјевојке и додаје да је Дијана живјела са родитељима, док јој се сестра удала и одселила. 

- Данијела је завршила средњу школу, није ишла на факултет. Њена мајка је за стално запослена на скијалишту и она је сезонски ишла са њом да ради горе на планину. Била је вриједна, културна и фина девојка.

Рођака је затим додала да још увијек не зна када ће бити сахрана.

Детаљи стравичног удеса на путу Краљево-Рашка: Погинула петочлана породица

Детаљи стравичног удеса на путу Краљево-Рашка: Погинула петочлана породица

- Ово је велика трагедија која нас је све завила у црно. Покушавам да нађем неки разлог зашто се ово десило, али га не налазим - каже потресним гласом рођака страдале Дијане Кутлачић.

Како смо раније пренијели, МУП Србије огласио се саопштењем у ком су навели да је након несреће приведен М. В. возач возила Војске Србије и то због сумње да је извршио кривично дјело тешко дело против безбједности јавног саобраћаја. Истрагу поводом несреће са смртним исходом води Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Стегло ми се срце, цијело тијело...

Рођака погинуле Дијане Кутлачић рекла је да је њена породица неутешна након несреће и "да само гледа на улазна врата куће у нади да ће она појавити."

Тужан оглас са бандере: 'Зовем се Ђорђе, немам породицу, потребан ми је смјештај'

Тужан оглас са бандере: 'Зовем се Ђорђе, немам породицу, потребан ми је смјештај'

- Они су неутешни, не могу да прихвате да им је дете страдало. А притом кад размишљају о несрећу само плачу и дозивају и комшије који су страдали са њиховом мезимицом - каже Дијанина рођака за Курир и додаје:

- Кренула сам јуче код њих када сам сазнала за несрећу... Пролазим поред куће Лазовића и видим веш на жици, дјечје играчке по дворишту, бицикл и тротинет. Стегло ми се и срце и цијело тијело. Помислим Боже, па што си их узео, требали су да живе, да им се радујемо.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?