Акција ”Луна”

Тужилаштво: Од набављених 165 респиратора, 85 није за употребу!

Дејан Кустурић, в.д. директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, осумњичен је за злоупотребу службеног положаја или овлашћења у поступку набавке респиратора којима је Република Српска оштећена за око четири милиона марака, рекла је портпарол тужилаштва Драгица Тојагић.

”У току су претреси на више локација у циљу прикупљања доказа у истрази која се води против Дејана Кустурића у вези са набавком респиратора за здравтвени систем Републике Српске”, рекла је Тојагић.

Она каже да се истрага, између осталог, односи како на саму цијену колико су респиратори плаћени, тако и на набављену количину, али и то што су набављени респиратори без утврђене спецификације.

Кустурић стигао у ФЗО, ”чешљају” се уговори о респираторима и њиховом транспорту

Кустурић стигао у ФЗО, ”чешљају” се уговори о респираторима и њиховом транспорту

”Набављено је 165 респиратора који су дистрибуисани по болницама, а вјештачењима је утврђено да се од тога чак 85 респиратора не користи за лијечење пацијената. Ти респиратори уопште нису за употребу над пацијентима”, рекла је Тојагић за АТВ.

Она каже да су респиратори набављани преко фирме ”Медиетик” која је у том послу остварила приход од око 12 милиона марака.

СИПА претреса ФЗО Републике Српске, на мети Дејан Кустурић

СИПА претреса ФЗО Републике Српске, на мети Дејан Кустурић

”Штета по буџет Републике Српске је процијењена на око четири милиона марака”, рекла је Тојагић.

Као што је АТВ писао дио набављених респиратора-вентилатора уопште није кориштен у лијечењу пацијената и они годинама ”скупљају прашину” у болницама широм Српске. Највећи број таквих вентилатора налази се у болницама у Градишци и Добоју.

СИПА претреса ''Медиетик''

СИПА претреса ''Медиетик''



Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.