Напад на полицијску станицу

Познат идентитет убијеног полицајца у Босанској Крупи

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2024. 00:49

У нападу на Полицијску станицу у Босанској Крупи убијен је полицајац Огњен Маран из Новог Града, док је тешко рањен његов колега Авдо Хасановић из Босанске Крупе.

За напад на полицајце осумњичен је 15-годишњи Елмир С. који је ухапшен, а за кога оперативни подаци полиције указују да је био радикално инструисани исламски вјерски фанатик.


Полицајце напао исламски екстремиста, откривене поруке у којима је навео мотив

Полицајце напао исламски екстремиста, откривене поруке у којима је навео мотив

Злочин се догодио вечерас када је малољетник, наоружан ножем, ушао у полицијску станицу. Непримјетно је извадио нож и прво је напао Марана и задао му више убода ножем од којих је на мјесту остао мртав.

Потом је насрнуо на његовог колегу Авду Хасановића, коме је такође задао више убода ножем. Рањени полицајац је са тешким повредама превезен у Кантоналну болницу "Др. Ирфан Љубљанкић”.

Ухапшен малољетник (15) који је убио полицајца, другом се боре за живот

Ухапшен малољетник (15) који је убио полицајца, другом се боре за живот

Након злочина истражиоци су открили поруке које писао познаницима, а у којима је наводио разлоге и мотиве за напад на полицајце.

”Истражиоци су дошли до порука у којима је нападач Елмир С. навео да су разлози због којих напада полицију `подржавање циониста, жеља за Европском унијом, убијање невиних муслимана и убиство шејха Јусуфа Барчића (вођа и оснивач селефијског покрета у БиХ који је 2007. године погинуо у саобраћајној несрећи у Тузли)`”, открива извор АТВ-а.

Исти извор наводи да нападач потиче из породице чији је отац припадник вехабијског покрета, а са истомишљеницима је често виђан у једном кафићу у Босанској Крупи.

Да се ради о исламском екстремисти указује и његов Фејсбук профил који је препун исламистичких обиљежја. На позадиској фотографији профила налази се застава ”Abdullah Azzam" бригаде, односно милитантне групе и одјељка злогласне Ал Каиде у Либану.

Фото: БХРТ/принтскрин

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм