АТВ сазнаје

Полицајце напао исламски екстремиста, откривене поруке у којима је навео мотив

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2024. 00:11

Малољетни Елмир С. (15) који је вечерас напао Полицијску станицу у Босанској Крупи гдје је убио једног и ранио другог полицајца је радикално инструисани исламски вјерски фанатик, тврди за АТВ извор близак истрази.

Oн открива да је у станици убијен полицајац Огњен М. док је тешко рањен његов колега Авдо Х. коме се љекари боре за живот.

”Након убиства полицајаца истражиоци су дошли до порука у којима је нападач Елмир С. навео да су разлози због којих напада полицију `подржавање циониста, жеља за Европском унијом, убијање невиних муслимана и убиство шејха Јусуфа Барчића (вођа и оснивач селефијског покрета у БиХ који је 2007. године погинуо у саобраћајној несрећи у Тузли)`”, открива извор АТВ-а.

Ухапшен малољетник (15) који је убио полицајца, другом се боре за живот

Ухапшен малољетник (15) који је убио полицајца, другом се боре за живот

Исти извор наводи да нападач потиче из породице чији је отац припадник вехабијског покрета, а са истомишљеницима је често виђан у једном кафићу у Босанској Крупи. Да се ради о исламском екстремисти указује и његов Фејсбук профил који је препун исламистичких обиљежја.

На позадиској фотографији профила налази се застава ”Abdullah Azzam" бригаде, односно милитантне групе и одјељка злогласне Ал Каиде у Либану.

Нападнута полицијска станица, убијен полицајац!

Нападнута полицијска станица, убијен полицајац!



Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм