Предсједник СНСД-а

Додик: Побиједићемо у свих 10 градова Српске

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 22:11

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је убијеђен у побједу ове странке на предстојећим локалним изборима, односно у свих 10 градова, као и да ће у свим локалним заједницама имати веома изражене резултате.

Додик је истакао да своје увјерење базира на чињеници да је то препознао код народа у Српској, са којим је у сталном контакту и чије потребе ослушкује.

"Бавим се озбиљно овим и чињеница је да смо обишли све општине, да смо разговарали са људима. То је оно што се види сада у кампањи, али шест мјесеци радимо са нашом структуром која је најјача у региону, уз СНС из Београда", рекао је Додик за РТРС.

Он је истакао да је СНСД укључио значајан број нових лица, млађих, који крећу у политичку борбу и нове побједе, као и да већ праве базу за наредне изборе.

Предсједник Додик: Присуство на форуму БРИКС-а је велико признање Српској

Предсједник Додик: Присуство на форуму БРИКС-а је велико признање Српској

"Некима је то смијешно који сједе у канцеларијама и смишљају како ће напасти Додика, а ништа не раде. У канцеларијама се не добијају избори", констатовао је Додик.

Он је нагласио да је на скуповима СНСД-а, којима је присуствовао, било укупно око 150.000 људи, а да ће на дан избора у Бањалуци изаћи 6.700 њихових активиста, што је број који неке партије неће имати у гласовима.

"У Бањалуци ћемо имати 48.000 гласача који су се изјаснили да ће гласати за нашег кандидата и листу", рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је истакао да је врло јасно чуо шта је Бањалука поручила на прошлим локалним изборима, да је схватио грешку која је била мотивирајућа.

Додик: Све за народ и све у договору са народом

Додик: Све за народ и све у договору са народом

"Разумио сам да је Игор Радојичић тада, као кандидат СНСД-а, својом ароганцијом према структури СНСД-а довео до тога да га је наша структура тихо бојкотовала и зато није ни побиједио. Нисам то знао у том тренутку, али када сам то научио сматрао да треба да оживимо нашу структуру, да јој се извинимо за његово понашање и да наставимо даље да је градимо. Данас смо поносни на ово што имамо", рекао је Додик.

Он је додао да је предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић урадио озбиљан организациони посао и да је данас СНСД гигант.

Додик је навео да је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот човјек који ће заједно са републичким институцијама Бањалуку учинити једним од најљепших регионалних центара, што овај град и заслужује.

Предсједник Додик: Све што раде босански муслимани је на штету БиХ, а у корист Српске

Предсједник Додик: Све што раде босански муслимани је на штету БиХ, а у корист Српске

Лидер СНСД-а је напоменуо да је Шобота упознао кроз његов рад у оснивању Кардиохирургије, што сматра захтјевнијим послом од вођења локалне заједнице.

Према његовим ријечима, Шобот није персонализовао своју кампању, као неки друг и показује да је дио тима.

Додик је нагласио да је Бањалука у протекле четири године изгубила могућност да изгради нова радна мјеста, да буде гасификована, да ништа ново није отворено осим онога у шта је уложила Влада Републике Српске, попут Куће Милановића, спомен-обиљежја...

"Не видимо неку кључну промјену која нам је требала. Овај град мора да добије ново национално и народно позориште, које ће омогућити нашим радницима у култури да на прави начин упражњавају ту умјетност. Бањалука, односно Република Српска, никада није имала дирекцију за филм, а данас има", навео је Додик.

Он је додао да је вријеме за потпуну реконструкцију готово свих улица у Бањалуци, за изградњу адекватних хотелских капацитета, имајући у виду да овај град посјети више од 500.000 људи годишње, затим да се изгради конгресни центар, али и нови стадион с обзиром да Фудбалски клуб "Борац" својом игром заслужује стадион европског значаја.

Предсједник Додик: Полиција Српске увијек на висини задатка и у служби грађана

Предсједник Додик: Полиција Српске увијек на висини задатка и у служби грађана

"Морамо да изградимо један најсавременији стадион, нову спортску дворану која моћи примити до 10.000 људи, јер Бањалука има за то потребе, јер расте. Овдје гдје је сада стадион `Борца`, ту смо планирали да правимо нови парламент Републике Српске, а да за град направимо нови стадион од европског значаја", рекао је Додик.

Он је додао да ће на улазу и у центру Бањалуке бити постављена велика застава Републике Српске.

Додик је навео да је Бањалука много промијењена протеклих деценија, да је власт СНСД-а интензивно градила на добробит грађана.

"Нека мисли ко шта хоће, али Милорад Додик је дао печат Бањалуци. Све што је овдје капитално изграђено изградили су Милорад Додик и његови људи. Прво од тога да је Бањалука постала административни центар и сједиште Владе и институција Републике. Није то урађено ни против кога, то је природно да Бањалука буде", нагласио је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Додик: Тим Српске и Србије наставља рад за сваку општину у Српској

Додик: Тим Српске и Србије наставља рад за сваку општину у Српској

Додик је захвалио коалиционим партнерима за подршку, те изразио увјерење да ће они бити значајни дио несумњиве подршке у побједи Шобота у Бањалуци.

Он је истакао да су лидери политичких партија из коалиције добри и одговорни људи који знају да су заједничке политике успјешне политике.

"И они желе да наставимо даље да будемо успјешни једнако. Тако да уопште немам нимало калкулација ни сумње у то да ће доћи до масовне подршке наших коалиционих структура управо нашем кандидату. И на томе базирамо значајан дио и побједе нашег доктора Шобота", рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је рекао да је убијеђен да ће та странка побиједити на локалним изборима и у Бијељини и Теслићу.

Додик: СНСД је побједничка странка

Додик: СНСД је побједничка странка

"Посебно ми је задовољство да побиједимо у Теслићу јер је тамо локални противкандидат човјек који је предсједник СДС-а и представља се да нешто важи у политици, а изгубиће изборе у својој локалној заједници", рекао је Додик.

Говорећи о Бијељини, Додик је рекао да актуелни градоначелник не поштује и не ради у интересу грађана и да је раније минирао састанак са представници републичке власти о реализацији 19 пројеката у том граду.

"Бијељина је буквално таворила све ово вријеме и ништа није урадила. Све што је урађено у Бијељини и што је промијенило начин живота у граду, урадила је Влада Републике Српске. И ауто-пут до Раче, обилазнице, канал кроз град раније", истакао је Додик.

Он је додао да подручје Бијељине конзумира највише подстицаја за пољопривреду, те да огромна средства у те намјене одлазе у то подручје.

Додик: Импозантни резултати у ''Зотовићу''; ''Као предсједника ме зову људи из региона за интервенцију''

Додик: Импозантни резултати у ''Зотовићу''; ''Као предсједника ме зову људи из региона за интервенцију''

Он је рекао је да је кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајло Лазић најбоља понуда грађанима, те да ће интегрисати град са републичким институцијама у напорима да се Бијељина још више изгради као комуникациони и регионални центар тог дијела Српске.

Додик је поручио и члановима СНСД-а да ће бити праћен њихов успјех у срединама у којима живе и раде, јер им је странка дала повјерење, али да, ако не буду имали подршку народа, неће имати ни подршку странке.

Пратите нас и путем Вибера