Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Евидентно је да је Драшко Станивуковић остао сам

  • Извор: РТРС
  • 23.09.2024. 16:23

Евидентно је да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић остао потпуно сам и да сви треба да се запитају зашто је то тако, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Мислим да сви треба да се запитамо зашто је Драшко Станивуковић остао сам. Очигледно је да су резултати његовог рада такви, да је остао потпуно сам", рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је подсјетио да је на прошлим локалним изборима први сарадник Станивуковића била Јелена Тривић, носилац одборничке листе, која је највише подржавала његову кандидатуру, а данас му је противкандидат.

Шобот: Свако дијете у Бањалуци мора имати мјесто у вртићу

Шобот: Свако дијете у Бањалуци мора имати мјесто у вртићу

Ковачевић је напоменуо да је Станивуковића тада снажно подржавао и Игор Црнадак, који је био шеф изборног штаба, а којег данас нема у кампањи.

"Не смије се заборавити ни да је главни промотер његове кандидатуре на прошлим изборима био и Небојша Вукановић са својим покретом, који се данас заклиње да ће га због начина на који је водио град, он лично политички сахранити", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је Станивуковића тада подржавао и цијели СДС, Милан Миличевић, Вукота Говедарица, те да су уз њега тада били и ДНС и СПС.

Он је навео да је да је очигледно да су резултати Станивуковића за четири године такви да уз њега није остао нико, осим Бранислава Бореновића, који није имао другу опцију. 

"То су чињенице", истакао је Ковачевић.

Зарасло и неуредно, смеће на све стране то је слика и прилика гробља у Врбањи

Зарасло и неуредно, смеће на све стране то је слика и прилика гробља у Врбањи

Ковачевић је нагласио да је једино што је Станивуковић за четири године свог мандата покушавао да уради јесте да је трчкарао и "мољакао" предсједника Републике Милорада Додика да он и Република Српска нађу начине да подрже одређене пројекте у Бањалуци.

"Битно је да се то нагласи да су и предсједник Републике и све друге републичке институције увијек излазиле у сусрет за све потребе Бањалучана и Бањалуке. Не смијемо никад да заборавимо да је Бањалука наш највећи град и заслужује пажњу. Без обзира ко је на власти, Бањалука и Бањалучани не смију да испаштају", рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о пројектима у Бањалуци, којима се данас хвали Станивуковић, Ковачевић је нагласио да су то пројекти, које је првенствено финансирала Влада Републике Српске, Кабинет предсједника Републике, али и друге институције, попут "Путева Републике Српске".

Чиме се служе Станивуковићеви портали - само он није крив за гужву?

Чиме се служе Станивуковићеви портали - само он није крив за гужву?

Према његовим ријечима, Кућа Милановића је пројекат који је скоро финансирала Влада Српске 100 одсто и Кабинет предсједника Републике.

"Споменик и централно спомен-обиљежје, без обзира на то што и даље постоје негодовања око те локације и што ми нисмо били присталице ове локације, тај пројекат је скоро искључиво финансирала Влада Републике Српске", рекао је Ковачевић.

Он је додао да је мост у Чесми пројекат који финансирају Влада и "Путеви", да се испоставља да су кружни токови по граду који се раде, за које су средства обезбијеђена давно, а он чекао до септембра да закрчи комплетан град, да у истом тренутку заустави оба транзита, пројекти које је финансирала Република Српска и њене институције, а не Станивуковић или Градска управа на чијем је челу.

"Евидентно је да је остао потпуно сам, да све што је поручио Бањалучанима у посљедње четири године, да се са тим можемо само `сликати`", закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.