Кандидат за градоначелника Бањалуке

Шобот позвао Градску управу да одмах прекине са наплатом паркинга

  • 26.09.2024. 15:12

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, позвао је Градску управу да одмах прекине са наплатом паркинга до примјене одлуке Уставног суда Републике Српске, којом је утврђено да је Правилник о условима, начину коришћења, организацији, наплати и контроли паркирања на јавним паркиралиштима неуставан.

- Овај правилник, донесен 2022. године, представљао је значајан ударац на буџете наших суграђана. Неправедно и непромишљено, поскупљење паркинга није било у складу са стварним потребама грађана, већ је служило као још један начин да се новац узима од њих. Одлука Уставног суда доказује да је та политика била погрешна и сада је вријеме да се исправи ова неправда - изјавио је Шобот.

Шобот: Од 7. октобра у Бањалуци неће бити мјеста ни за ''Трећине'' ни за ''Ћурле''

Шобот: Од 7. октобра у Бањалуци неће бити мјеста ни за ''Трећине'' ни за ''Ћурле''

Он је нагласио да грађани не треба да плаћају цијене које су утврђене на основу неуставног правилника и да је Градска управа дужна да моментално обустави наплату, док се не донесу нове, правно ваљане одлуке.

- Бањалука мора бити град у којем се поштује закон и гдје се води рачуна о интересима свих грађана. Не можемо дозволити да политика наметања непотребних трошкова буде настављена - поручио је Шобот.

Шобот је такође апеловао на градоначелника да почне са доношењем одлука које су у складу са правним нормама и у интересу свих становника Бањалуке, а не на основу политичких или финансијских интереса.

- Потребна нам је транспарентна и одговорна управа која ради у корист грађана, а не на њихову штету - закључио је Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: