Милорад Додик

"У Подрињу потребна стабилна локална власт"

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2024. 19:13

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је на предизборној трибини у Братунцу да је потребна стабилна локална власт у општинама у Подрињу ради добре сарадње српског народа с обје стране Дрине.

Додик је рекао да је то разлог, али и резултати досадашњег рада у кратком периоду да се Лазар Продановић поново кандидује за начелника, те је обећао наставак подршке пројектима у овој општини.

Он је нагласио да грађани Братунца добро познају Продановића као савјесног, одговорног и искусног човјека и стручњака од кога млади могу да уче, нагласивши да треба да му дају повјерење да настави започете послове и укључује младе у њихову реализацију.

Предсједник Додик: Шмит лажни високи представник и то су схватили и у Сарајеву

Предсједник Додик: Шмит лажни високи представник и то су схватили и у Сарајеву

Најавио је да ће бити обезбијеђена средства за изградњу зграде са десет станова за младе брачне парове, али да општина обезбиједи локацију и неопходну инфраструктуру.

Додик је истакао да ће Република Српска с циљем стимулисања младих, донијети закон да прва некретнина која се купује не подлијеже плаћању ПДВ-а што ће за 17 одсто појефтинити куповину тих некретнина.

Говорећи о сталним притисцима на Републику Српску, Додик је рекао да му снагу даје снажна подршка српског народа на изборима што потврђује и пуна спортска дворана у Братунцу, а указао је и на важности одбране Српске без које српски народ не би имао слободу у БиХ.

Додик: Јединство српских партија у Сребреници гарантује побједу Милоша Вучића

Додик: Јединство српских партија у Сребреници гарантује побједу Милоша Вучића

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић подсјетио је да је Продановић прије 19 мјесеци спасио Братунац од финансијског суноврата и да је санирао буџет, покренуо бројне инфраструктурне пројекте, посебно социјалне и пронаталитетне активности, те најавио да ће имати подршку и у наредном периоду ако поново буде изабран.

Продановић је подсјетио да је за претходних 19 мјесеци санирао стање и створио предуслове за реализацију више значајнх пројеката од којих је приоритет изградња д‌јечијег обданишта, затим централног спомен-обиљежја за 3.267 погинулх српских бораца и цивила из регије Бирач у Одбрамбено-отаџбнском рату.

Истакао је да је донесена одлука о изради новог регулационог плана, да се наставља експропријација земљишта за индустријску бесцаринску зону, као и израда пројекта за изградњу обилазнице око Братунца.

У пуној спортској дворани представљена је одборничка листа СНСД-а од 30 кандидата, чији је носилац Марко Мркајић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм